Voersystemen voor varkens

Voor optimale dierprestaties en beheersbare voerkosten

Lees meer

Prijzen in de varkenshouderij staan onder druk en de varkenshouder is erbij gebaat om zijn productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. En dat natuurlijk zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van zijn product en het welzijn van zijn dieren. Met het grote aandeel van de voerkosten in de totale productiekosten ligt het voor de hand om hier kritisch naar te kijken.

Voor iedere stal een passende oplossing

Omdat iedere stal anders is, biedt Fancom verschillende systemen voor automatisch voeren. Flexibiliteit, betrouwbaarheid en gemak zijn de belangrijkste eigenschappen.

Fantura wall inlet

Intellitek zeugenvoerstation

Individueel voeren van dragende zeugen

Het Intellitek zeugenvoerstation van Fancom is ontworpen voor de groepshuisvesting van zeugen. Dit geavanceerde systeem stelt de zeugen in staat om op basis van hun sociale rangorde na elkaar te eten in een speciaal ontworpen voerstation. Zeugen hebben de flexibiliteit om hun dagelijkse voergift in zelfgekozen porties op te halen, hoewel de meeste kiezen voor het consumeren van hun volledige portie in één keer. Dankzij de geavanceerde individuele dierherkenningstechnologie zorgt het Intellitek station ervoor dat elke zeug automatisch de juiste hoeveelheid voer krijgt toegediend, perfect afgestemd op haar behoeften.

Lees meer over het voeren van zeugen in grote groepen

Fantura wall inlet

Farotek kraamstalvoeren

Individueel voeren in de kraamstal

Onze Farotek is de innovatieve oplossing ontworpen om tegemoet te komen aan de toenemende voedingsbehoeften van zeugen dankzij genetische vooruitgang. Met Farotek kunt u zeugen meerdere keren per dag voeren, volgens een persoonlijk schema dat is afgestemd op de individuele behoeften van elk dier. Dit systeem stelt u in staat het voer geleidelijk te verstrekken, wat niet alleen de melkproductie optimaliseert zonder dat de zeug te veel conditie verliest, maar ook de vertering ten goede komt. Voer uw zeugen efficiënter met kleinere, meer frequente porties op de momenten dat ze er behoefte aan hebben met Farotek.

Lees meer over individueel voeren in de kraamstal

Fantura wall inlet

Rondomat biggenvoerautomaat

Voorkom een speendip

De Rondomat is een sensor gestuurde biggenvoer automaat die de biggen helpt bij een soepele overgang naar speenvoer. Gespeende biggen krijgen onmiddellijk toegang tot schoon, vers voer zonder te leren hoe ze de voerbak moeten bedienen. Dat voorkomt een speendip en het resultaat is een opfok van optimaal gezonde biggen die goed groeien. De Rondomat is geschikt voor afdelingen tot 70 biggen.

Lees hier meer over de voordelen van de Rondomat

Fantura wall inlet

Touchtek zeugenmanagement

Praktisch zeugenmanagement

TouchTek transformeert uw zeugenmanagement door op het juiste moment de juiste acties mogelijk te maken. Dit platform stelt u in staat de prestaties van uw zeugen gedurende hun gehele levenscyclus nauwgezet te monitoren en indien nodig bij te sturen. Met TouchTek behoudt u volledige controle en optimaliseert u het welzijn en de productiviteit van uw zeugen, waarbij u gebruikmaakt van geavanceerde technologie om op elk moment de beste beslissingen te nemen.

Fantura wall inlet

Aura 70 voercomputer

Voercomputer voor een eenvoudig droogvoersysteem

De Aura 70 is het antwoord voor varkenshouders die zoeken naar een flexibele en betrouwbare oplossing voor het automatiseren van het voerproces, aangepast aan de specifieke eisen van de stal. Dit systeem is ideaal voor situaties waarbij uniformiteit in voeding gewenst is, zoals bij all-in all-out systemen voor opfokbiggen of vleesvarkens. Het onbeperkt doseren van mengvoer maakt het perfect voor groepen met dezelfde voedingsbehoeften, maar het kan ook moeiteloos aangepast worden voor beperkt voeren van individuele dieren, zoals zeugen. Met de Aura 70 geniet u van een storingsarme werking en een gebruiksvriendelijke ervaring voor uw stalmedewerkers.

Fantura wall inlet

Lumina 71

Voercomputer voor multifase voeren

Voor varkenshouders die streven naar optimale flexibiliteit in voerkeuze, overgangen tussen verschillende voedertypes en de portiegroottes per voerbak, is de Lumina 71 de ideale aansturing voor het multifase voersysteem. Dit systeem biedt ongeëvenaarde controle over het voerproces, waardoor u op elke voederplek precies de juiste hoeveelheid en samenstelling van het voer kunt verstrekken, volledig afgestemd op de specifieke behoeften van uw dieren. De samenstelling van het voer kan dagelijks wijzigen om exact te voorzien in de behoefte van de dieren. Overschakelingen zijn heel geleidelijk zodat de dieren geen moeite hebben met ander, nieuw voer.

Efficiënt voertransport van silo tot trog

Om uw automatische voerinstallatie compleet te maken bieden wij een breed programma aan voersystemen voor de moderne varkenshouderij. Of u nu zoekt naar rondgaande buisvoersystemen of rechtlijnige vijzelvoersystemen, voor elk type varkensstal bieden we de beste oplossing voor optimale productieresultaten. Alle voersystemen zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Door de modulaire opbouw zijn alle componenten op elkaar afgestemd en zijn de mogelijkheden tot het samenstellen van een passend voersysteem, traditioneel of computergestuurd, voor elke diercategorie in de varkenshouderij bijna onbeperkt.

Lumina 78

Lumina 78

Brijvoercomputer

De Lumina 78 brijvoercomputer is een perfecte mix van gemak, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Het is de spil waar de brijvoerinstallatie om draait en  waarmee de varkenshouder het complete voerproces van silo tot trog perfect kan sturen. De Lumina 78 stuurt het volledige proces van het SmartFix brijvoersystemen, van het indoseren van de componenten, het mengen en het uitdoseren volgens de ingestelde voercurve van de juiste voerhoeveelheid in de juiste samenstelling aan de toegewezen voerplaatsen. Daarnaast registreert de Lumina 78 alle verbruiken per component en per mengsel. Opvallende eigenschap van de nieuwe brijvoercomputer is de gebruikersvriendelijke PC bediening via FarmManager.

Lees meer over het Smartfix brijvoersysteem van Fancom

Download meer informatie over onze voersystemen voor de varkenshouderij

Meer informatie over onze voersystemen voor de varkenshouderij kunt u ook makkelijk downloaden.

Download brochure

FAN2237-Thumbnail-FeedingPigs-NL.png

Stijgende voerkosten 

Door de steeds maar stijgende voerprijzen ziet de varkenshouder zijn voerwinst dalen. Door te besparen op voerkosten is voor hem de grootste winst te behalen. Om grip te krijgen op de voerkosten is het belangrijk om inzicht te hebben in het voerverbruik op zijn bedrijf zodat hij kan sturen op verbetering. Daarbij is een goed geautomatiseerd voerproces met een uitgebreide registratie van voorraden en de dagelijkste voeropname onmisbaar. Bovendien spaart het tijd en helpt het de voergift nauwkeurig te sturen. Dat geeft de zekerheid dat de dieren automatisch hun portie voer krijgen. 

Voeren naar behoefte

Ook de verbetering van de genetische potentie bij vleesvarkens is een trend waar u rekening mee moet houden. Varkens zijn steeds efficiënter in het omzetten van nutriënten in vlees. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de behoefte van de dieren en precies datgene te voeren wat nodig is voor optimale technische resultaten. En zodra het mogelijk is, schakelt u over naar goedkoper voer met minder mineralen. Dat spaart niet alleen op voerkosten maar voorkomt ook onnodige uitscheiding van mineralen in de mest en urine.

rondomat-farm.jpg

Schaalvergroting 

Bedrijven worden groter en zijn soms verspreid over meerdere locaties. Des te belangrijker is het dat varkenshouders kunnen vertrouwen op een jarenlange zorgeloze werking van het voersysteem. En ze willen de zekerheid dat de computer die het voerproces bewaakt hen tijdig waarschuwt als het ergens niet goed gaat. De kwaliteit van het systeem en de eenvoud van bedienen worden steeds belangrijker. Alleen dan kan hij het voerproces eenvoudig afstemmen op zijn eigen situatie en daarmee profiteren van gemak, tijdsbesparing en verbetering van zijn resultaten.

Bekijk onze andere productfamilies

Voersystemen varkens

Voersystemen varkens

Voor optimale dierprestaties en beheersbare voerkosten

Meer informatie
Luchtinlaat systemen

Luchtinlaat systemen

Verse lucht voor alle dieren in de stal

Meer informatie
Ventilatoren

Ventilatoren

Voor elke situatie de juiste ventilator

Meer informatie

Bekijk al onze productfamilies

Forward thinkers

Forward Thinkers staan met één been in het heden en één been in de toekomst. Wat ze doen, doen ze goed. En om dat zo te houden, kijken ze vooruit. Kan het anders, kan het nog beter dan we het nu doen?

Ontdek alle case studies

We hebben onze uitval 4,5 keer verbeterd
Fancom BVCase study

We hebben onze uitval 4,5 keer verbeterd

Een computer maakt geen fouten
Fancom BVCase study

Een computer maakt geen fouten

Goede dierprestaties beginnen bij een goed klimaat in de pluimveestal
Fancom BVCase study

Goede dierprestaties beginnen bij een goed klimaat in de pluimveestal

Lumina 38 geeft de vleeskuikens het klimaat dat ze verwachten
Fancom BVCase study

Lumina 38 geeft de vleeskuikens het klimaat dat ze verwachten

Het welzijn van de dieren en het regelen van het ventilatiesysteem is echt vele malen beter
Fancom BVCase study

Het welzijn van de dieren en het regelen van het ventilatiesysteem is echt vele malen beter

Fancom oplossingen zorgen voor meer efficiëntie
Fancom BVCase study

Fancom oplossingen zorgen voor meer efficiëntie

Fancom maakt de beste prestaties mogelijk
Fancom BVCase study

Fancom maakt de beste prestaties mogelijk

Lumina totaalautomatisering in de nieuwe stallen van Brookwood Farm
Fancom BVCase study

Lumina totaalautomatisering in de nieuwe stallen van Brookwood Farm

Optimale klimaatcondities in de fermentatiebunkers van Coenegrachts Substraat
Fancom BVCase study

Optimale klimaatcondities in de fermentatiebunkers van Coenegrachts Substraat

Nieuwe energiezuinige pluimveestal UK primeur voor onze distributeur JF McKenna Ltd.
Fancom BVCase study

Nieuwe energiezuinige pluimveestal UK primeur voor onze distributeur JF McKenna Ltd.

Metrowest breidt activiteiten uit in Australische varkenssector
Fancom BVCase study

Metrowest breidt activiteiten uit in Australische varkenssector

Intellitek voor nieuwe dragende zeugenstal
Fancom BVCase study

Intellitek voor nieuwe dragende zeugenstal

Nieuwe vleeskuikenstal in Polen
Fancom BVCase study

Nieuwe vleeskuikenstal in Polen

Bijzondere moederdierenstallen met MTT Stairstep
Fancom BVCase study

Bijzondere moederdierenstallen met MTT Stairstep

Fantura plafond inlaatsysteem voor de Cecelski pluimveestal
Fancom BVCase study

Fantura plafond inlaatsysteem voor de Cecelski pluimveestal

Eerste vleeskuikenstal met i-fans in Italië
Fancom BVCase study

Eerste vleeskuikenstal met i-fans in Italië

Powerflow ventilatiesysteem voor Sunjin in Vietnam
Fancom BVCase study

Powerflow ventilatiesysteem voor Sunjin in Vietnam

Tijdsbesparing met eitelling in ouderdierenstallen
Fancom BVCase study

Tijdsbesparing met eitelling in ouderdierenstallen

Lumina 765 en 767 voor Champignonteler Van den Boomen
Fancom BVCase study

Lumina 765 en 767 voor Champignonteler Van den Boomen

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.