Smart Farming - Fancom One voor superieure stalomstandigheden

Smart Farming Fancom One voor superieure stalomstandigheden

Lees meer

Fancom One is de nieuwe, slimme manier van Smart Farming voor het automatiseren van stallen en staat helemaal in het teken van het realiseren van superieure stalomstandigheden voor varkens- en pluimveehouders. Dat begint uiteraard in de stal zelf. Daarom geloven we in deze manier van totale stalautomatisering. Met slimme staltechnologieën die vanuit één centrale plek alle stalprocessen aansturen zodat onze klanten op een dier- en milieuvriendelijke manier efficiënter en winstgevender kunnen produceren. Dat doen we natuurlijk ook voor champignonbedrijven.

Smartphone+Lumina interface.png

Wat is smart farming precies?

Fancom One smart farming is een slim stalsysteem dat allesomvattend is. Bedrijven worden groter, technologieën complexer en de klant stelt steeds hogere eisen. Daarbij willen we een passende oplossingen voor iedereen. Een smart farming oplossing waarbij regelaar en randapparatuur perfect op elkaar afgestemd zijn en op een slimme manier met elkaar communiceren. De verschillende processen zoals klimaatregeling, voer- en waterdistributie, dierweging en eiertelling moeten naadloos op elkaar afgestemd zijn. Hoe geavanceerd de systemen ook zijn, het moet voor iedereen eenvoudig toe te passen zijn. En alles is schaalbaar zodat we voor iedere stal, waar ook ter wereld een passende oplossing kunnen bieden. Nooit te veel en nooit te weinig. Altijd afgestemd op de behoefte van die specifieke boer. Deze nieuwe smart farming aanpak noemen we Fancom One; vanuit 1 centraal punt totale controle over de hele stal.

Fancom One: Your farm in One touch

Fancom-One-Optima_right.png

Fancom is marktleider 

Fancom is marktleider als het gaat om het realiseren van superieure stalomstandigheden voor varkens- en pluimveehouders. Én voor champignonbedrijven. Totale stalautomatisering met Fancom One kent wat ons betreft geen grenzen. Wij hebben kennis van techniek en kennis van de processen in de stal. Die elementen kunnen wij feilloos op elkaar afstemmen en daar zijn wij uniek in. Die kennis komt voort uit bijna 45 jaar ervaring en onze samenwerking met veel betrouwbare partners, waarmee wij onze producten samen ontwikkelen. Zo verbeteren we uw bedrijfsresultaten.

Vraag een adviesgesprek aan

De voordelen van een slim stalsysteem

U heeft dagelijks een goed overzicht door makkelijk te lezen data overzichten die u ontvangt. Dankzij deze data:

Daarnaast zijn er nog meer voordelen die smart farming technologieën u bieden:

Wat kun je met IoT in smart farming?

Een van de eigenschappen van smart farming is de toepassing van IoT-oplossingen in de vorm van slimme sensoren. Een IoT-oplossing (Internet of Things-oplossing) is een systeem dat bestaat uit slimme apparaten en sensoren die zijn verbonden met het internet en die gegevens verzamelen en communiceren om taken uit te voeren. Een IoT-oplossing kan bijvoorbeeld bestaan uit een netwerk van sensoren die temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit meten in een stal en deze gegevens via het internet doorsturen naar een centraal beheersysteem. Dit beheersysteem kan vervolgens deze gegevens analyseren en acties ondernemen om de ideale omgevingscondities voor de dieren te bepalen. Dit kan resulteren in betere dierenwelzijn en efficiënter energieverbruik. Door IoT-oplossingen te gebruiken, kan de ventilatie in de stal automatisch worden geregeld op basis van de omgevingsomstandigheden. Dit kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en de kans op ziekte te verminderen.

IoT sensor - eYeGrow - automatisch weegsysteem voor varkens

Er zijn meer voorbeelden van IoT toepassingen in stallen:

 • Voederautomatisering - Door IoT-oplossingen te gebruiken, kunnen varkens en kippen automatisch en op gezette tijden worden gevoerd. Dit helpt om het voedingsproces te optimaliseren en verspilling te verminderen.
 • Bewaking van gezondheid en welzijn - Sensoren kunnen worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn van dieren in de stal te monitoren. Deze gegevens kunnen worden geanalyseerd om vroegtijdig tekenen van ziekte of stress te detecteren, waardoor dierenartsen of verzorgers sneller kunnen handelen.
 • Data-analyse - Door gebruik te maken van IoT-oplossingen, kan er waardevolle data worden verzameld over de prestaties van de dieren, het energieverbruik en andere belangrijke factoren. Deze gegevens kunnen worden geanalyseerd om betere beslissingen te nemen over het stalmanagement en de gezondheid van de dieren.

Al met al kunnen IoT-oplossingen helpen om het stalmanagement in varkensstallen en kippenstallen te verbeteren, waardoor dierenwelzijn en efficiëntie worden verhoogd en de kosten worden verlaagd.

Wat is het belang van data verzameling in smart farming?

Dit brengt ons tot een andere belangrijke eigenschap van smart farming: het gebruik van data. Data speelt een belangrijke rol in modern stalmanagement omdat het boeren en veehouders in staat stelt om betere beslissingen te nemen op basis van feiten en trends, in plaats van op basis van aannames of intuïtie.

Hieronder volgen enkele belangrijke redenen waarom data verzameling belangrijk is in modern stalmanagement:

Data verzameling in smart farming
 • Monitoring van de gezondheid van de dieren: Het bijhouden van gegevens over de gezondheid van de dieren, zoals hun gewicht, voedselopname en groeicijfers, kan boeren helpen om ziektes vroegtijdig op te sporen en preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de dieren te behouden.
 • Voermanagement: Het monitoren van de voer- en waterconsumptie van de dieren kan boeren helpen om de voerhoeveelheden en voersamenstelling beter af te stemmen op hun voedingsbehoeften en om eventuele voedingstekorten of -overschotten op te sporen en te corrigeren.
 • Verhoging van de efficiëntie: Het verzamelen van gegevens over de prestaties van de dieren, kan boeren helpen om de productiviteit te verhogen en kosten te besparen.
 • Verbeterde besluitvorming: Door het analyseren van gegevens over de prestaties van de stal en de gezondheid van de dieren, kunnen boeren betere beslissingen nemen over bijvoorbeeld de inzet van arbeidskrachten, de aanschaf van voer en het implementeren van nieuwe productietechnieken.

Kortom, het gebruik van data in modern stalmanagement kan boeren helpen om beter inzicht te krijgen in de prestaties van hun stal en hun beslissingen te baseren op feiten en trends. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit, een betere diergezondheid en lagere kosten.

Voor wie is het interessant?

Fancom One is de meest geavanceerde stalsysteem oplossing op de markt. Het is ontworpen voor, én in combinatie met:

Als u tot deze groep behoort dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden die wij u te bieden hebben. We hebben meer dan 200 distributeurs, agentschappen en partners over de hele wereld. Op deze manier kunnen we varkenshouders, houders van leghennen, telers van vleeskuikens en telers van champignons over de hele wereld helpen om hun opbrengsten te verhogen. Door de jaren heen hebben we talloze projecten uitgevoerd, en met succes. Ontdek hoe wij Robbie Hemming, een pluimveehouder uit het Verenigd Koninkrijk, hebben geholpen met onze systemen.

Legkippen

Geoptimaliseerd voor Legkippen

Meer informatie
Vleeskuikens

Geoptimaliseerd voor Vleeskuikens

Meer informatie
Varkens

Geoptimaliseerd voor Varkens

Meer informatie
Champignons

Geoptimaliseerd voor Champignons

Meer informatie

Smart Farming oplossingen

Meer informatie over Smart Farming oplossingen download u makkelijk op onze website.

Download brochures van onze oplossingen

Omslag-SF-brochure-Mockup.png

Smart farming: Een goede investering

Smart farming maakt gebruik van geavanceerde technologieën om stalprocessen efficiënter en effectiever te maken en kan om verschillende redenen een goede investering zijn:

 • Efficiëntie: Smart farming-technologieën, zoals geautomatiseerde voersystemen en sensoren voor het monitoren van diergezondheid, kunnen de efficiëntie van de veehouderij verbeteren. Dit kan leiden tot verhoogde productiviteit en kostenbesparingen.
 • Dierenwelzijn: Met slimme technologieën kunnen veehouders de gezondheid en het welzijn van hun dieren beter in de gaten houden. Dit kan resulteren in een hogere kwaliteit van leven voor de dieren en minder ziektegevallen.
 • Milieubewustzijn: Door het gebruik van sensoren en geautomatiseerde systemen kunnen veehouders hun resourceverbruik beter beheren en verminderen. Dit kan leiden tot een verminderde ecologische voetafdruk van de veehouderij.
 • Concurrentievoordeel: Door het implementeren van slimme technologieën kunnen veehouders zich onderscheiden van hun concurrenten en aantrekkelijker worden voor klanten die waarde hechten aan duurzaamheid, dierenwelzijn en efficiëntie.

Kortom, slimme technologieën in de veehouderij kunnen de efficiëntie, duurzaamheid, dierenwelzijn en winstgevendheid van een bedrijf verbeteren, waardoor het een goede investering kan zijn. Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden. Fancom is ondertussen ook al bezig met de uitdagingen van morgen. Zo kunnen we anticiperen op strengere wetten en hardere consumenteneisen. Fancom staat met twee benen in de politieke en maatschappelijke realiteit.

AdobeStock_234941781.jpg

Soorten geavanceerde stalsystemen

U kunt onder andere denken aan:

 

Fancom-One-Optima_left.png

Is Smart Farming iets voor u?

Wij bekijken graag met u binnen uw bedrijf de bedrijfsresultaten beter kunt behalen dankzij de inzet van smart farming. Vul het contactformulier hiernaast in en we gaan graag met uw het gesprek aan.

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.