Vrije uitloopstal vol innovaties met Lumina 38 klimaatregelaar

Den Bommel - Nederland

Vanaf 2011 zijn Hanneke en Sjef de Baar om een nieuwe pluimveestal te realiseren in Den Bommel. Deze pluimveestal voor vrije uitloop hennen zit vol met innovaties zoals de Lumina 38. Het dagelijks beheer van de apparatuur wordt automatisch verzorgd door de Lumina 38. Zo kan de familie De Baar zich concentreren op hun dieren in plaats van op de techniek.


Klimaatregelaar Lumina 38 voor betere resultaten

Het klimaat in deze boerderij wordt beheerd door Fancom-apparatuur. De film toont (o.a.) enkele mooie shots van enkele van onze producten in dit project. Je vangt een glimp op van de Lumina 38. Dit is onze top-of-the-line klimaatregelaar die alle ventilatieapparatuur beheert om zo een gezond en productief klimaat te creëren. Hieronder vertellen Hanneke en Sjef de Baar waarom zij voor deze oplossing kozen:

“We hebben voor lengteventilatie gekozen omdat we hier al veel goede ervaringen mee hebben in onze andere pluimveestallen. Hier hebben we een heel goed gevoel bij. Zeker in combinatie met de warmtewisselaar. In de zomer als het aardig heet is heb je een goede luchtstroom door de stallen heen. Dus genoeg luchtverversing. In de winter daarentegen pak je de ventilatie voornamelijk op via de warmtewisselaar. Hierdoor heb je geen last van trek op je dieren en de rottigheid die dit met zich meebrengt. Op deze manier heb je overal in je stal verse opgewarmde lucht voor de kippen. Dit komt het klimaat in je stal echt ten goede waardoor de dieren er comfortabel en goed bij zitten. Dit is uiteraard goed voor de productie in je stallen.”

Wilt u meer informatie over onze klimaatregelaar? Klik dan hier.

Reduceren van emissies

Het reduceren van emissies is ontzettend belangrijk. Vandaar dat hierover goed is nagedacht in de nieuwe pluimveestal in Den Dommel. Dankzij verschillende oplossingen weten Hanneke en Sjef de Baar de emissies heel ver te reduceren. Twee belangrijke oplossingen zijn:

  • Minder dieren per m2 in de pluimveestal;
  • De warmtewisselaar die gebruikt wordt zet energie van het waswater om in nuttige warmte in schoon water. Dit wordt getransporteerd naar de luchtinlaten om inkomende lucht te behandelen.
Eibaar Den Bommel - 02
Eibaar De Bommel - 01

Verbeterde klimaatregelaar en Fantura schuifinlaten in stal

Dankzij de goede ervaringen die ze al hebben met de klimaatsystemen van Fancom zijn ze niet bang voor trek op de kippen. Zeker niet nu ze de nieuwe Fantura-schuif inlaten van Fancom in hun stal hebben. Deze inlaten hebben een innovatief ontwerp dat helpt om een optimale luchtstroom te garanderen, zonder het risico van schadelijke koude lucht druppel of koude luchtstroom direct op de dieren. De ventilatoren van Fancom zorgen voor een accurate luchtstroom en besparen hierbij ook nog eens op energie! “Het is de kunst om je ventilatiesysteem goed af te stellen. Zo voorkom je trek op je luiken. Zodra de uitloopluiken open gaan we een onderdruk creëren en gaan de inlaatventielen nog eens extra open zodat je minder trek en tocht hebt. Dat werkt in onze stallen heel erg goed waardoor de leefomgeving van de leghennen verbetert en de resultaten van de dieren” aldus Sjef de Baar.


Verantwoord het klimaat verbeteren in uw stallen? Onze adviseurs helpen u graag.

We wensen Hanneke en Sjef de Baar heel veel succes met hun nieuwe stal en hun lekkere EiBaar eieren! Wilt u meer informatie over onze vernieuwde klimaatregelaar Lumina 38? Neem gerust eens contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag om de resultaten in uw stallen te verbeteren.