Powerflow ventilatiesysteem voor Sunjin in Vietnam

Zuid - Vietnam

Vietnam is een van de snelst ontwikkelde landen in Azië. Naast de economische groei, is ook de Vietnamese veehouderijsector sterk in beweging. Vietnam heeft 28 miljoen varkens en het aantal groeit nog steeds om te voldoen aan de snel groeiende vraag voor lokale consumptie. Sunjin (onderdeel van Harim Co.) is een van de grootste vleesproducenten in Vietnam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Korea met productielocaties in de VS, China, Vietnam en de Filippijnen.

163
Sunjin biggenstallen
In 2016 heeft Sunjin een compleet nieuwe project gerealiseerd met 2 vleesvarkensstallen en 16 biggenstallen (7– 15 kg) in het zuiden van Vietnam, ongeveer 1.5 km van de kust.
164
Powerflow ventilatie
Alle stallen zijn uitgerust met het PowerFlow ventilatiesysteem van Fancom. Bij minimum ventilatie komt de lucht binnen door de inlaten in beide zijgevels. Bij maximum ventilatie zijn de inlaten gesloten en gaan de gordijnen aan de voorkant van de stal open voor tunnelventilatie.
165
Afzuigventilatoren
De lucht wordt afgezogen door 3 geregeld ventilatoren en 2 aan/uit boxventilatoren in de eindgevel.
166
Koelpad papier
De binnenkomende lucht wordt gekoeld met water dat door een papieren pad stroomt dat voor de tunnelopening geplaatst is
167
Natuurlijke ventilatie
Beide zijden van de stal zijn uitgevoerd met gordijnen voor natuurlijke ventilatie die alleen voor noodgevallen geopend worden
168
Lumina 17 in kast
Een Lumina 17 klimaatcomputer in iedere stal regelt het volledige klimaatproces. De computers zijn in de afdelingen geplaats en zijn ter bescherming ingebouwd in een kast
169
Lumina 17
De Lumina 17 zorgt dat in de stal altijd het juiste klimaat is, ook bij extreme buitencondities.
170
Gezonde dieren
Een goed binnenklimaat bevordert de groei en gezondheid van de dieren.

 

Naar het overzicht van projecten