Nieuwe energiezuinige pluimveestal UK primeur voor onze distributeur JF McKenna Ltd.

Gary Mountford, Wales - Verenigd Koninkrijk

De twee stallen zijn gevestigd in Powys Noord-Wales en zijn eigendom van de familie Mountford. De stallen huisvesten meer dan 100.000 vleeskuikens die worden geproduceerd voor Maeler Foods. Gary Mountford heeft voor zijn nieuwe bedrijf voor de stalconcepten van JF McKenna Ltd. op basis van aanbevelingen, de kwaliteit van de apparatuur en de uitstekende service. Begin februari zijn de stallen in gebruik genomen en de resultaten zijn zeer goed.


802
Heldere bediening
Het klimaat in de stal wordt nauwkeurig aangestuurd door de Lumina 38 Touch+ uitvoering. De Lumina Touch + is uitgevoerd met een extra groot 12 inch bedieningsscherm. Dat maakt de informatie op de schermen beter leesbaar, instellingen kunnen gemakkelijker aangepast worden en de kans op fouten is veel kleiner. De klimaatcomputer is samen met de dierweegcomputer en het alarmsysteem overzichtelijk ingebouwd in een schakelkast.
803
Fancom ventilatiesysteem
De stal is uitgevoerd volgens het succesvolle JF McKenna ventilatiesysteem met Fantura luchtinlaatventielen en de bijbehorende liermotoren in de zijgevels, 3 regelbare afzuigventilatoren in de nok voor een nauwkeurige minimum ventilatie voor de eerste 10 dagen en regelbare ventilatoren in de eindgevel voor de ventilatie na de eerste 10 dagen. Voor extreme temperaturen zijn in de achtergevel nog een aantal extra boxfans geplaatst. In de stal zijn ook de Fancom sensoren geplaatst zoals de temperatuursensor, druksensoren, RH sensor en de CO2 sensor zodat de klant directe informatie ter beschikking heeft om bij te kunnen sturen.
804
Fantura luchtinlaatsysteem
De speciale jetstream van het Fantura luchtinlaatsysteem bundelt de binnenkomende lucht voor een betere worp die de verse lucht naar de nok van de stal stuurt. Zo is er voldoende verse lucht in de hele stal en wordt koudeval op de dieren voorkomen.
805
I-fan energiezuinige ventilatoren
De ventilatoren in de stal zijn de extra energiezuinige I-fans Xtra van Fancom. In de eindgevel zijn 13 stuks van het type 80P gemonteerd. De ventilatoren zijn perfect regelbaar en combineren een hoge capaciteit met een uitzonderlijk laag energieverbruik. Dat levert een behoorlijke besparing op.
806
Pluimveeweegsysteem
Gary Mountford heeft gekozen voor een Lumina 47 pluimveeweegsysteem om de groei van zijn dieren van dag tot dag te volgen. Zo heeft hij inzicht in de prestaties van zijn dieren en kan hij snel ingrijpen mocht dat nodig is.
807
Primeur voor UK
Beide vleeskuikenstallen zijn de eerste in de UK die uitgevoerd zijn met een DLG-gecertificeerde luchtwasser en voldoen daarmee aan de DLG normen voor emissiereductie van vleeskuikens. Deze certificering omvat testen om te garanderen dat de gebruikte technologie een reductie in ammoniak en stof oplevert van meer dan 90% en van geur tot 40%.

 

Naar het overzicht van projecten