Metrowest breidt activiteiten uit in Australische varkenssector

Metrowest - Australië

Onze Australische distributeur Metrowest heeft onlangs zijn activiteiten uitgebreid naar de varkenshouderijsector en zij hebben een volledig nieuwe berenstal ontworpen en gebouwd voor de belangrijkste KI-faciliteit van Australië. Toen SABOR een nieuwe stal nodig had om de groeiende groep van meer dan 200 beren te huisvesten, kwamen ze uit bij Metrowest.

Metrowest ontwierp de berenstal met het doel om optimaal comfort voor de dieren te garanderen. Dat doen ze met een continue monitoring van het klimaat in de stal en een efficiënte distributie van voer en water om de beren in optimale conditie te houden.

De stal zelf is een standaard Metrowest-stal met Colorbond-dak en plafond, volledig geïsoleerd en afgewerkt volgens de hoogste standaard. Zo biedt de stal een lichte en aangename omgeving, zowel voor stalmedewerkers als dieren.

Energiezuinige ventilatoren

Het project kenmerkt zich door een perfect geregeld combi-tunnel ventilatiesysteem. De nauwkeurig afstemde Fancom-apparatuur en de Lumina 21-regelaars zorgen het hele jaar door voor een optimaal klimaat voor de beren. De grote 52” I-fan Xtra tunnelventilatoren combineren een hoge luchtopbrengst met een uitzonderlijk laag energieverbruik en uitstekende regelbaarheid.

Sabor House - Energiezuinige ventilatoren
Sabor House - Padkoeling

Padkoeling

Voor een efficiënte koeling is de Greenline padkoeling gebruikt. Dit systeem maakt gebruik van koelunits die de inkomende lucht koelen met water dat door een kunststof pad stroomt dat voor de luchtinlaat is geïnstalleerd. Een groot voordeel van deze koelmethode is de mogelijkheid om lucht efficiënt te koelen en een extreem laag energieverbruik.

Forward
thinking

Forward
thinking