Lumina totaalautomatisering in de nieuwe stallen van Brookwood Farm

Matamata - Nieuw-Zeeland

Brookwood Farm in Matamata heeft zijn bedrijf uitgebreid met 2 nieuwe stallen voor vleeskuikens met vrije uitloop. Deze uitbreiding is gerealiseerd door onze Nieuw-Zeelandse distributeur Sonoma Enterpises. Beide gigantische stallen van 168 x 16 meter zijn volledig geautomatiseerd met onze Lumina regelcomputers voor klimaatregeling, voerdistributie en dierweging. Dit concept van totaalautomatisering wordt door Sonoma Enterprises al enige jaren succesvol toegepast in hun thuismarkt waar kwaliteit en efficiency hand in hand gaan met royale aandacht voor dierenwelzijn.

2409
Ventilatie
De benodigde ventilatiecapaciteit wordt geleverd door een combinatie van regelbare ventilatoren met een diameter van 80 cm in de zijgevel met aan/uit boxventilatoren in de eindgevel die bijgeschakeld worden bij toenemende ventilatiebehoefte.
2407
Circulatie
Voor een goede verdeling van de lucht in deze lange stallen worden extra circulatieventilatoren ingezet.
2410
Fantura luchtinlaatsysteem
Voor minimum ventilatie is de stal voorzien van Fantura luchtinlaatventielen, aangestuurd door de slimme aandrijfmotor. De speciale Fantura vorm van de klep stuurt de binnenkomende lucht naar de nok van de stal waar het zich goed kan mengen met de stallucht om koude luchtval op de dieren te voorkomen.
2411
Sensoren
Nauwkeurige sensoren voor temperatuur, vochtigheid, CO2 en druk monitoren continue het microklimaat in de stal zodat de dieren onder alle omstandigheden kunnen vertrouwen op een gezond groeiklimaat.
2412
Uitloopluiken
Ook de uitloopluiken worden door de regelcomputer automatisch open en dicht gestuurd.
2406
Dierweging
Om de groei van de dieren op de voet te volgen zijn de stallen uitgerust met een volautomatisch dierweegsysteem. Twee weegschalen, verdeeld over de stal zijn aangesloten aan de Lumina 47 dierweegcomputer die de weegresultaten in overzichtelijke overzichten presenteert.
2413
Schakelkast
De Lumina 38 klimaatcomputer en de Lumina 47 dierweegcomputer zijn ingebouwd in een schakelkast voor eenvoudige installatie en overzichtelijke bediening. De Lumina 38 stuurt niet alleen de ventilatie maar voorziet ook in de aansturing van de hogedruk nevelkoeling in de stal en het verwarmingssysteem. Ook beschikt hij over een uitgebreide lichtregeling voor de speciale LED verlichting in de stal en registreert hij het waterverbruik.
2414
Overzicht
De schakelkast staat in een speciale computerruimte met handige doorkijk naar de stal.
2415
Automatisch voeren
Voor het automatisch voeren is er een batchweger geplaatst tussen de silo’s en de stal. Het volledige proces van het aanmaken van het voer in de batchweger, het vullen van de hoppers in de stal tot en met het vullen van de voerlijnen wordt nauwkeurig aangestuurd door de Lumina 41 voercomputer.
2416
Bediening op afstand
Alle regelcomputers zijn via een netwerk aangesloten op het FarmManager managementprogramma op de centrale PC. Via de handige Infinia Remote App staat de gebruiker altijd en overal in verbinding met zijn stallen en kan hij de actuele situatie overzien. Als het nodig is kan hij op afstand ingrijpen. In de 6 bestaande stallen zijn de oude FCJA regelaars vervangen door de nieuwste Lumina regelcomputers. Zo is er ook op de Remote App een overzicht van het hele bedrijf.

 

Naar het overzicht van projecten

Forward
thinking

Forward
thinking