I-fans in Amerikaanse power-tunnel stal

JBS Pork - Ohio - Verenigde Staten

Onze Amerikaanse partner PigTek America heeft de Fancom I-fans succesvol geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. Een voorbeeld zijn deze vier stallen van JBS Pork in het zuiden van Ohio.

JBS Pork loopt voorop als het gaat om toepassing van nieuwe innovatieve technieken om de kwaliteit en de smaak van het vlees te verbeteren. Zij werken samen met hun toeleveranciers om ervoor te zorgen dat alle dieren opgroeien in een veilige en diervriendelijke omgeving. Vanuit deze visie zijn in Ohio 4 nieuwe stallen gebouwd.  

107
JBS Pork
De twee nieuwe gebouwen in Ohio zijn vier stallen die plaats bieden aan 4800 'wean-to-finish' vleesvarkens.
108
Lumina 16 regelaar
Voor de sturing van de ventilatie gebruiken ze de Lumina 16 klimaatcomputer die speciaal ontwikkeld is voor de typisch Amerikaanse Power – Tunnel stallen. De speciale regeling in de Lumina 16 computer zorgt voor een geleidelijke overgang van minimum (power) ventilatie naar maximum (tunnel) ventilatie zonder verstoring van de luchtstroom.
109
I-fans in zijgevel en put
Bij minimum ventilatie komt de lucht de stal binnen door plafondinlaten en wordt afgezogen door 5 I-fan ventilatoren. 4 I-fan 24 inch ventilatoren zijn ingebouwd als put ventilatoren. De lucht wordt afgezogen door de put om schadelijke gassen als ammoniak af te voeren uit de put. Voor extra capaciteit wordt er per stal nog een vijfde I-fan 32” in de zijgevel geplaatst.
110
Tunnelventilatie
Bij toenemende ventilatiecapaciteit wordt tunnelventilatie geactiveerd. Het gordijn voor de tunnelinlaat wordt geopend en de grote ventilatoren in de eindgevel worden een voor een ingeschakeld

 

Naar het overzicht van projecten

Forward
thinking

Forward
thinking