Fantura luchtinlaatsysteem gewaardeerd in de praktijk

Hijken - Nederland

In het Drentse Hijken heeft onze partner Geissler Installatietechniek de volledige installatie met Fancom automatisering gerealiseerd in 4 nieuwe vleeskuikenstallen. De nieuwe stallen zijn een uitbreiding op het bestaande bedrijf met 6 stallen, waarmee het bedrijf nu plaats biedt aan ruim 400.000 vleeskuikens.


690
4 nieuwe vleeskuikenstallen
De vier nieuwe stallen met een grootte van 115 x 22 meter zijn twee aan twee geschakeld en bieden plaats aan 186.000 kuikens in totaal.
688
Fantura luchtinlaatsysteem
De stallen zijn uitgevoerd met het Fantura luchtinlaatsysteem. De speciale jetstream van het inlaatventiel bundelt de binnenkomende lucht en zorgt voor een betere worp. De pluimveehouder over Fantura: “De binnenkomende lucht behoudt altijd de luchtsnelheid, ook bij minimum ventilatie. Zeker bij kleine kuikens werken de ventielen fijn, om goed te kunnen ventileren”.
691
Automatisch voeren
Tussen elke twee stallen staan 4 silo’s. Voor de automatische voerverstrekking is een batchweegsysteem geïnstalleerd met een batchweger tussen de silo en de hoppers in de stal. Het systeem kan twee voersoorten mengen of granen bijmengen.
692
Lumina regelcomputers
De Lumina regelcomputers voor de aansturing van het klimaatsysteem en het voersysteem zijn overzichtelijk ingebouwd in een schakelkast.
693
Sinds maart in bedrijf
Eind maart zijn de eerste dieren in de nieuwe stallen gekomen.

 

Naar het overzicht van projecten