Fantura plafond inlaatsysteem voor de Cecelski pluimveestal

Zawidz Kościelny - Polen

In Polen is september 2018 het pluimveebedrijf Cecelski in gebruik genomen. Deze stal van 114 meter lang en 20 meter breed is gerealiseerd door onze nieuwe Poolse distributeur Rol-Tech-Mar. Wat opvalt aan deze stal is de toepassing van plafondventilatie. Een ideaal project voor het inzetten van ons nieuw Fantura plafond inlaatsysteem.

79
Cecelski Polen - Overzicht
De stal is uitgerust met een combiventilatiesysteem met plafondventilatie. Een speciale jet stream van het Fantura plafondventiel bundelt de inkomende lucht voor een betere worp en zorgt voor een krachtige uitstroming van de verse lucht die tot een capaciteit van maar liefst 80% horizontaal langs het plafond stroomt. Op deze manier wordt de binnenkomende lucht voorgeconditioneerd voor een energiezuinige ventilatie. Toepassing van sensoren voor temperatuur, vochtigheid, druk en CO2 zorgen voor een stabiel klimaat. De stal is uitgerust met een dierweegsysteem om automatisch en continue inzicht te hebben in de groei van de dieren. Het systeem bestaat uit een Lumina 47 weegcomputer en een RVS weegschaal.
80
Cecelski Polen - Greenline pad koeling
Voor een efficiënte koeling is de stal uitgerust met de regelbare Greenline Pad Cooling met koelunits die de inkomende lucht koelen met water dat door een kunststof pakket stroomt dat voor de luchtinlaat geplaatst is. Een belangrijk voordeel van deze manier van koelen is dat het zeer weinig energie verbruikt
81
Cecelski Polen - Eindwand met afzuiging
Fancom dakkokers met daarin Fancom ventilatoren zorgen voor een goede afzuiging van de lucht en een constante luchtstroom. Voor het realiseren van tunnelventilatie zijn er acht snaar-aangedreven ventilatoren ingebouwd in de eindgevel van de stal.
82
Cecelski Polen - Afzuiging
De dakkokers zijn aan de buitenzijde van de stal duidelijk zichtbaar en herkenbaar als Fancom dakkokers.
83
Cecelski Polen - Automatisering van de stal
Deze stal wordt aangestuurd door een F38 klimaatregelaar en de Lumina 47 voor de registratie van het gewicht.

 

Naar het overzicht van projecten