Tijd besparen door stal processen te automatiseren

Lees meer

Tijd is geld, zeker voor boeren. Hard werken en weinig vrije tijd kenmerken het boerenleven. In combinatie met steeds groter wordende bedrijven, en daaraan gekoppelde groeiende hoeveelheid werk, plus het feit dat personeel vaak moet geworven in plaats van uit het eigen gezin komt, maakt het noodzakelijk om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare tijd om te gaan. Externe inhuur is immers kostbaar. De productiviteit verhogen van het aantal beschikbare mensen is daarbij van vitaal belang. Automatisering is dan onontbeerlijk.

Meldingen in plaats van controles

Een boer kan de meeste tijd kwijt zijn aan het controleren van alles wat invloed heeft op het welzijn van de dieren. Dat kan variëren van de vulling in de water- en voersystemen tot de temperatuur en luchtvochtigheid in de stal. Automatisering maakt het echter mogelijk om fysieke controles te beperken tot een minimum, overzicht houden via dashboards en slechts te hoeven reageren op meldingen die komen indien sensoren een waarde waarnemen die niet overeenkomstig het plan is. Dit bespaart tijd op dagelijkse activiteiten terwijl het niet ten koste gaat van het technisch resultaat.

Gemak

Waar veehouderijen steeds groter worden biedt automatisering de mogelijkheid om vanaf 1 plaats meerdere locaties te beheren. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om uitgebreide en naar eigen wens op te maken rapportages te genereren die direct inzicht geven in de staat van de stal. Dit maakt het dan ook mogelijk om resultaten met elkaar te vergelijken. Tenslotte maakt automatisering het mogelijk om de aansturing van de activiteiten in een stal niet locatiegebonden te hoeven doen. Sommige geautomatiseerde stalsystemen kunnen reeds bediend worden vanaf een app op een smart phone.

Green sliding.jpg

Klimaat

De klimaat computers van Fancom kunnen, geheel naar uw wens en situatie, worden ingeregeld met behulp van onze ervaren service-medewerkers. Daarna is het stalklimaat gegarandeerd en hoeft u slechts te reageren op meldingen van eventuele storingen.  De gebruiksvriendelijke interface spreekt voor zich en maakt direct en optimaal gebruik eenvoudig.

Lees hier meer over onze klimaatsystemen

FAROTEK-DISPENSOR.jpg

Voeren

Voeren is één van die dagelijks terugkerende taken die eenvoudig te automatiseren valt. De voercomputers van Fancom garanderen dat het juiste voer in de juiste hoeveelheid op het juiste moment bij het juiste dier aangeboden wordt, dat bespaart erg veel tijd. Mocht er zich een storing voordoen of tekenen dat er zich een storing aanmeldt, krijgt u daarvan een melding en kunt u daar adequaat op reageren om de bedrijfsprocessen niet eronder te laten lijden.      

Lees hier meer over onze voersystemen

Lumina.jpg

Monitoring

Fancom levert automatisch meetinstrumenten die het overbodig maken om telkens handmatig te meten. Tevens worden de meetresultaten direct verwerkt in de regelaar zodat u er overal toegang tot heeft en actie kunt ondernemen, indien nodig. Dit bespaart u veel tijd die u beter aan ander dingen kunt besteden.   

Lees hier meer over monitoring

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.