Vleeskippen

Meer zekerheid met de oplossingen van Fancom

Lees meer

Het vak van veehouder brengt de nodige risico’s met zich mee. Marges zijn vaak niet groot dus elke fout moet voorkomen worden om de kosten niet te laten stijgen. Benodigde investeringen zijn vaak relatief groot en worden gemaakt op basis van lange termijn omzet- en winstdoelstellingen, het is dus absoluut zaak ook deze doelstellingen te realiseren.

Meten is weten

Automatisering van stalprocessen biedt veel voordelen, maar het feit dat alles gerapporteerd wordt is er daar zeker één van. Niet enkel het rapporteren van de temperatuur in de stal of de windsnelheid, maar vooral de indicatoren die rechtstreeks impact hebben op de kosten en de te verwachten groeidoelstellingen. Denk onder andere aan voerconversie, gewichtmetingen en uitval. Data die 24/7 inzicht geven in hoe uw bedrijf er voor staat. Automatisering heeft als resultaat een perfect overzicht van uw totale bedrijf, zodat u niets meer aan het toeval over hoeft te laten. Het geeft u de informatie die u nodig hebt om beter managementbeslissingen te kunnen nemen. Netjes gerangschikt, afgestemd op uw manier van werken; per afdeling, per stal of per bedrijf.

De fluctuaties in prijs maken continue inzicht noodzakelijk om er zeker van te zijn de vooraf gedefinieerde bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

Voorkomen van fouten

Op basis waarvan neem je besluiten om iets te veranderen of om het juist zo te laten in de stal? Natuurlijk kan dat op basis van ervaring in het herkennen van problemen door bijvoorbeeld verandering in het gedrag van de dieren te zien. Maar zie je dan het complete plaatje? En je kunt natuurlijk niet overal tegelijkertijd zijn. En durf je dit ook over te laten aan anderen? 

Automatisering helpt bij het voorkomen van fouten, door tijdige alarmering als het fout dreigt te gaan en door vast te leggen wat er fout is gegaan en wat de oplossing was. Automatisering geeft je waar en wanneer je maar wenst informatie en analyses die je helpen om de juiste beslissingen te nemen. Niet alleen duidelijk en overzichtelijk voor uzelf, maar ook voor uw medewerkers die met autorisaties exact de juiste informatie te zien krijgen om de beslissingen te nemen waar u ze voor bevoegd hebt,   

Green sliding.jpg

Klimaat

Bij klimaat is het noodzakelijk dat alle apparatuur goed op elkaar is afgestemd. Niet alleen om een optimaal stalklimaat te realiseren maar ook om niet onnodig resources te verspillen en dus onnodig kosten te maken. U wilt ook de zekerheid dat de instellingen zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden. En ook dat dit gebeurt als u weg bent van de stal.   

Stalautomatisering van Fancom kan u die zekerheid geven. Met onze ervaring kunt u erop vertrouwen dat het klimaat in uw stal optimaal is ingesteld en dat uw dieren het goed hebben. Als u toch continue een oogje in het zeil wenst te houden bieden we oplossingen waardoor u waar dan ook toegang heeft tot alle informatie van uw stal en u aanpassingen kunt doorvoeren. Tenslotte kunnen wij voor u regelen dat mocht er alsnog iets fout dreigen te gaan u (of een verantwoordelijke collega) een melding krijgt wanneer er iets fout dreigt te gaan. Dat geeft u de zekerheid dat u op tijd kunt reageren en processen niet verstoord worden.

Lees hier meer over onze klimaatsystemen

FAROTEK-DISPENSOR.jpg

Voersystemen 

Wat is er erger dan te merken dat de dieren een tijdje zonder voer hebben moeten doen vanwege een storing in het voersysteem? Of dat dieren het verkeerde of de verkeerde portie voer hebben gekregen. Waar mensen werken worden fouten gemaakt die met een geautomatiseerd voersysteem mogelijk voorkomen hadden worden. De voercomputers zijn precies naar uw wensen in te stellen en voeren zeer nauwkeurig conform de instellingen en de continue gemeten omgevingsvariabelen uit.

Lees hier meer over onze voersystemen

Lumina.jpg

Monitoring

Monitoring geeft u een idee of de beoogde doelstellingen voor wat betreft technisch resultaat gerealiseeerd gaan worden of niet. Waterconsumptie, dynamiek en gewicht geven een goede voorspelling van het eindresultaat. De data van deze metingen zijn realtime beschikbaar zodat, indien de waarden afwijken, er direct melding van gemaakt kan worden. 

Lees hier meer over monitoring

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.