Forward thinking - Fancom is leidend in het verbeteren van stalprocessen voor varkenshouders, pluimveehouders en champignontelers. Dankzij slimme klimaat-, voer- en biometrische systemen, sensoren en computers verbeteren we uw bedrijfsresultaat én de leefomgeving van uw dieren.

SmartFarming

Fancom exporteert haar volledig geautomatiseerde staltechnologie onder de naam iFarming™ naar boeren en corporaties in meer dan vijftig landen. Het revolutionaire slimme stal systeem wordt smart farming genoemd.

Toekomstgerichte en innovatieve staltechnologiën die boerenbedrijven in staat stelt hun productie op een dier- en milieuvriendelijke manier efficiënter, constanter, veiliger en winstgevender te maken. Tegen lagere kosten, minder verspilling en minder arbeid.

Een proces waarbinnen het dierenwelzijn de allesbepalende en kwaliteitsverhogende factor is. Omdat een gezonde veestapel u een hogere opbrengst en dus meer winst oplevert. 

Oorsprong

Fancom is een Nederlands bedrijf in Panningen. In het hart van een wijd gebied met een zeer hoge concentratie aan pluimvee- en varkenshouders.

In deze intensieve veehouderij ontstond een groeiende behoefte aan klimaatbeheersing. Zo begon Fancom meer dan veertig jaar geleden met het ontwikkelen van stalklimaatregulering.

Van pionier, uitvinder en expert op dat gebied, ontwikkelde Fancom zich in vier decennia tot hét innovatieve kennis-, ontwikkelings- en productiebedrijf op het gebied van precisie veehouderij. 

Fancom Group

Inmiddels behoort Fancom tot het gerenommeerde Amerikaanse CTB-concern, dat wereldwijde voedselvoorziening als belangrijkste missie heeft.

Zo kon Fancom een intensieve samenwerking smeden met zusterbedrijven als ChoreTime (geautomatiseerde voedersystemen) en Uniqfill (luchtwas-systemen).

In combinatie met Fancoms eigen hard- en software-expertise levert dit hechte partnerschap het iFarming-totaalconcept op. Staltechnologie waarvan alle elementen technisch 100% op elkaar ontworpen en afgestemd zijn. 

Kennisautoriteit

Fancom denkt vooruit en werkt intensief samen met toonaangevende onderzoeksinstituten en universiteiten.  Eén op de vijf Fancom-medewerkers werkt aan research & development.

Maar ook aan de praktijkkant is ons kenniskapitaal groot. Een flink aantal Fancom-medewerkers zijn namelijk gerekruteerd uit de agrarische sector zelf. 

Zo staat Fancom met twee benen in de realiteit. En worden vers ontwikkelde innovaties altijd maximaal aan de praktijk getoetst.       

U bent bij Fancom aan het juiste adres als u zoekt naar: