Het eitelsysteem van Fancom zorgt niet alleen voor een betrouwbare optelsom van geproduceerde eieren maar geeft ook op elke moment een goed inzicht in het productieverloop. Dat is waar het bij smart-farming om draait. Bij storing of ziekte maken productieverschillen per rij snel duidelijk dat er wat aan de hand is. Ook tekortschietende ventilatie of slechte voer- en wateropname hebben invloed op de eierproductie en dit kunt u met behulp van een eitelsysteem vroegtijdig opsporen.


Snelheidsregeling eierbanden

Bovendien regelt het eitelling systeem automatisch de snelheid van de eierbandjes zodat de toevoer op de verzamelband altijd exact is afgestemd op de inpak-capaciteit. Dit spaart enorm veel tijd.

Voor ieder houderijsysteem

Het Fancom eitelsysteem is geschikt voor alle houderijsystemen, zowel voor volière, kooi of grondhuisvesting. Bij kooisystemen zorgt de 746 ervoor dat alle stallen gelijktijdig leeg zijn en houdt zelfs rekening met een ingestelde mengverhouding van de eieren uit verschillende stallen als dit gewenst is. Ook automatische liftbesturing is mogelijk

Inzicht in eierproductie

De eitelcomputer registreert de productie per dag, per groep en per teller, in aantallen en legpercentages. Het FarmManager managementprogramma zorgt voor een overzichtelijke presentatie van de eierproductie in grafieken en tabellen. Onderlinge verschillen zijn zo snel zichtbaar. Bovendien kunt u de 746 eitelcomputers op afstand controleren en bedienen.

Elektronische eitellers

De teller is volledig ingegoten en zo bestendig tegen de agressieve omstandigheden in een stal, zelfs tijdens het schoonspuiten. De teller maakt gebruik van infrarood technologie en telt de eieren zonder ze aan te raken. Dat voorkomt beschadigen en vervuilen. Er zijn kleine tellers verkrijgbaar voor montage op de eibandjes en grotere tellers voor de verzamelband.


Het eitelsysteem is geschikt voor:

Productinformatie eitelling:

Eitelcomputers