Yoshimoto Agri introduceert FaroTek kraamstal voeren in Japan

Yoshimoto Agri introduceert FaroTek kraamstal voeren in Japan

Fancom partner Yoshimoto Agri heeft zojuist het eerste project gerealiseerd in Japan met het Fancom Farotek systeem voor individueel voeren in de kraamstal. In vijf kraamafdelingen zijn in totaal 180 Farotek systemen geïnstalleerd. Het Farotek systeem voert de zeug meerdere keren per dag volgens een individueel schema. Door de sensorbal in de trog te bewegen bepaalt de zeug zelf op welk moment van de dag zij het voer op wil nemen. Door de combinatie van de juiste voercurve en de individuele aanpassing krijgen de zeugen altijd de optimale voerhoeveelheid.

Houd voerkosten in de hand

Het FaroTek systeem helpt de boer om zijn voerkosten in de hand te houden en brengt zijn zeugen in topconditie. De zeugen nemen meer voer op en verliezen minder conditie (rugspek) wat resulteert in een hogere melkproductie en meer biggen. Met het FaroTek systeem kan hij precies zien of zijn dieren op schema zijn. Alle gegevens over de zeugen in de afdeling zijn opgeslagen in het handige TouchTek bedieningspaneel bij de afdelingen. De FaroTek is opgenomen in een netwerk en is gekoppeld aan een PC, zodat alle zeuggegevens worden opgeslagen en gebruikt voor analyse.

Innovatieve oplossing voor kraamstal

Deze innovatieve oplossing voor kraamstal voeren past perfect in de groeiende vraag van de Japanse varkenssector om het productieproces te verbeteren. We zijn trots op onze samenwerking met Yoshimoto Agri in de Japanse markt. Hoge productiekosten en sterk wisselende zeugencondities zijn belangrijke aandachtspunten in Japan en er is een grote behoefte aan professionalisering van het productieproces.

Lees meer over onze totaaloplossingen voor de veehouderij.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.