Venky’s Group stelt voorbeeld in Indiase pluimvee-industrie

Venky’s Group stelt voorbeeld in Indiase pluimvee-industrie

Met hun nieuwe moederdierenbedrijf bouwt de Venky’s Group een voorbeeldstal waarin optimale dierprestaties gecombineerd worden met een bijzonder laag energieverbruik.


Optimale ventilatie 

Het project bestaat uit 3 stallen voor elk 11.000 vleeskuiken-moederdieren. Het MTT-ventilatiesysteem in deze stallen zorgt dat de dieren onder alle omstandigheden binnen hun comfortzone blijven.

Voor een optimale ventilatie is gekozen voor een combinatie van 3 typen ventilatoren:

  • 7 energiezuinige en uitstekend regelbare I-fan Xtra 52 inch ventilatoren voor een gelijkmatige toename van de ventilatiecapaciteit
  • 3 extra box fans om extra in te zetten bij extreme buitencondities
  • 1 regelbare ventilator voor een nauwkeurige minimum ventilatie

De Lumina 38 klimaatcomputer kiest onder alle omstandigheden voor de meest optimale combinatie van de beschikbare ventilatiecapaciteit en zorgt zo voor de meest efficiënte luchtverversing met minimaal energieverbruik.

Uniek luchtinlaatsysteem

Ook uniek in deze stallen is het luchtinlaatsysteem. De Fantura luchtinlaatventielen voorkomen koude luchtval op de dieren en zorgen voor een gelijkmatige distributie van de verse lucht in de hele stal. Een speciale tunnelinlaat, samengesteld met luchtinlaatventielen type 3500 zorgt voor een geleidelijke overgang naar tunnelventilatie zonder koude luchtval. 

Extra sensoren voor relatieve vochtigheid en ammoniak monitoren continue belangrijke klimaatparameters binnen en buiten zodat de omstandigheden voor de dieren altijd optimaal zijn. 

Dit speciale ventilatiesysteem is onderdeel van een compleet stalsysteem. Het automatiseringssysteem is geleverd door Fancom’s partner in India, Bala Industries. Het project is nu 2 maanden in bedrijf en de klant is erg tevreden over de resultaten tot nu toe!

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.