Training van stalmedewerkers kan leiden tot kostenbesparing

Training van stalmedewerkers kan leiden tot kostenbesparing

De afgelopen maanden hebben we weer diverse trainingen op locatie verzorgd waarbij we stalmedewerkers leren hoe ze efficiënt gebruik kunnen maken van de regelapparatuur in hun stallen. Na afloop krijgen we veel positieve reacties en in de meeste gevallen is het resultaat van de nieuw opgedane kennis meteen zichtbaar in de resultaten van hun stallen.

training 02.jpeg

Zo waren we op diverse locaties in het Midden-Oosten. Vanwege de warme klimaatomstandigheden richt men zich in deze landen vooral op de maximumcapaciteit van het ventilatiesysteem om bij volgroeide dieren en extreme buitencondities een comfortabel binnenklimaat te realiseren. Maar juist in een woestijnklimaat, waar het ‘s nachts behoorlijk koud kan zijn, is het zo belangrijk om ook de minimum ventilatie zorgvuldig aan te sturen.

Daarom starten wij onze trainingen altijd met een theoretisch deel en laten we ze zien hoe een goed geregeld klimaat de prestaties van de dieren verbetert. Zo rekenen we uit wat het oplevert als we bijvoorbeeld de uitval met 10% verbeteren. Een verbetering die we al snel kunnen realiseren.

Tiago Santos.jpg

Lees hier hoe Tiago M. Santos erin slaagde om zijn uitval tot wel 4,5 keer te verbeteren.

Lees hier het hele verhaal

Vervolgens gaan we de stal in en brengen de kennis meteen in praktijk. We laten zien hoe ze optimaal gebruik maken van de vele mogelijkheden in onze regelapparatuur en laten ze zelf de optimale instellingen maken voor hun specifieke situatie. Dat geeft de mensen het vertrouwen in het werken met de apparatuur en biedt bovendien de kennis en vaardigheden om problemen met de apparatuur snel te identificeren en op te lossen.

Over het algemeen draagt een goede training bij aan het succesvol implementeren van nieuwe klimaatregelapparatuur in stallen, wat resulteert in verbeterde prestaties, efficiëntie, dierenwelzijn en veiligheid. Voordelen die overigens ook gelden bij een training van stalmedewerkers in bestaande stallen.

Fancom op VIV MEA met nieuwe fantura tunnelinlaat

Wilt u ook de kennis en ervaring van uw stalmedewerkers verbeteren?

Neem dan nu contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.