Slimme Greenline Pad Cooling voorkomt hittestress

Slimme Greenline Pad Cooling voorkomt hittestress

Voor een efficiënte koeling in varkens- en pluimveestallen biedt Fancom de Greenline Pad Cooling met koelunits die de inkomende lucht koelen met water dat door een kunststof pakket stroomt dat voor de luchtinlaat geplaatst is. Een belangrijk voordeel van deze manier van koelen is dat het zeer weinig energie verbruikt terwijl de temperatuur flink teruggebracht kan worden

De Greenline Pad Cooling heeft een zeer lange levensduur want alle gebruikte onderdelen zijn gemaakt van UV-bestendig PVC of RVS. Deze vorm van padcooling gaat tot 5 keer langer mee dan papieren coolpads.

Regelbare koelcapaciteit

De Fancom regelaar zorgt voor een lineaire sturing van de koelcapaciteit. Dat betekent dat de omstandigheden in de stal nauwkeurig afgestemd worden op de behoefte van de dieren en dat er geen temperatuurschommelingen zijn. Een groot voordeel ten opzichte van bestaande padcooling systemen die alleen aan/uit of modulerend aangestuurd kunnen worden. De Greenline Pad Cooling voorkomt stress onder de dieren en garandeert een onverstoorbare groei.

Hogere bezetting met minder uitval

Een hoge bezetting bij hoge temperaturen is een uitdaging voor iedere pluimveehouder. Bij hoge buitentemperaturen neemt de kans op hittestress toe. Hittestress ontstaat als een dier door hoge temperaturen en luchtvochtigheid niet meer in staat is zijn lichaamstemperatuur te regelen. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van de dieren. Het MTT ventilatiesysteem van Fancom in combinatie met  een Greenline Pad Cooling biedt uitstekende mogelijkheden om de dieren in hun comfortzone te houden. Zelfs bij volledige bezetting en extreem hoge buitentemperaturen blijven de dieren groeien.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.