Optisec-regeling in Fancom computers verlaagt stookkosten

Optisec-regeling in Fancom computers verlaagt stookkosten

Nu de herfst begonnen is en de buitentemperaturen snel lager worden is het goed om nog een keer kritisch naar uw ventilatieinstellingen te kijken. Om te voorkomen dat u onnodig warmte uit de stal ventileert en zo uw stookkosten in de hand te houden is het nu het moment om de Optisec-regeling in uw klimaatcomputer te activeren. Optisec kiest aan de hand van slechts één instelling helemaal automatisch de meest optimale instellingen voor verwarming en ventilatie.


Optisec maakt ventilatieinstellingen eenvoudig

De regelcomputer maakt gebruik van een zogenaamde neutrale zone, dat is het bereik waarin minimaal geventileerd wordt en niet wordt verwarmd. Dit is de meest energiezuinige situatie. Als de Optisec-regeling actief is, hoeft de gebruiker alleen de gewenste staltemperatuur in te stellen. De computer kiest automatisch de juiste instelling voor de momenten dat verwarming of ventilatie moet starten en zorgt ervoor dat de ventilatieregeling zoveel mogelijk midden in de energiezuinige neutrale zone blijft. En bij veranderende stalcondities of dierbehoeften past het systeem de neutrale zone automatisch aan. Zo weet de gebruiker zeker dat hij nooit onnodig te veel ventileert of verwarmt en kan hij vertrouwen op gegarandeerd minimale stookkosten. Ongeacht de buitencondities en onafhankelijk van de leeftijd van de dieren!

Activeer vandaag nog uw Optisec-regeling

De Optisec regeling is een standaard optie in veel Fancom klimaatcomputers. Kijk hier voor meer informatie en of Optisec ook in uw klimaatcomputer ingebouwd is en vraag vandaag nog uw installateur om Optisec te activeren. Zo profiteert u meteen van minimale stookkosten met slechts één instelling!

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.