Nieuwe warmtewisselaarregeling in Lumina 38H klimaatcomputer

Nieuwe warmtewisselaarregeling in Lumina 38H klimaatcomputer

Fancom introduceert een compleet vernieuwde warmtewisselaarsturing in de Lumina38H pluimveecomputer. De Lumina 38H is een speciale uitvoering van de Fancom pluimveecomputer waarin de regeling van de warmtewisselaar volledig is geïntegreerd in de ventilatieregeling. Dit maakt de Lumina 38H tot de meest uitgebreide klimaatregelaar die geschikt is voor het aansturen van de nieuwste generatie warmtewisselaars.


Optimaal gebruik van de warmtewisselaar

Steeds meer pluimveebedrijven passen een warmtewisselaar toe die zorgt dat de verse, koude buitenlucht opgewarmd in de stal komt. Dat gebeurt door uitwisseling van warmte tussen de lucht die afgezogen wordt uit de stal en de verse buitenlucht die in de stal komt. Om optimaal gebruik te maken van deze techniek is een juiste afstelling en instelling van de ondersteunende circulatieventilatoren of luchtinbrengsysteem cruciaal. Dit is een taak voor de Lumina38H.

Maak optimaal gebruik van uw warmtewisselaar

Nieuwe features

Naast de bestaande aansturing van inblaas-, afzuig- en circulatieventilatoren en het spoelen van de warmtewisselaar heeft de nieuwe Lumina38H een aantal nieuwe features:

  • Louvresturing die koude luchtval op de dieren voorkomt.
  • Extra verwarmingsregeling voor besparing op stookkosten.
  • Alarmregeling op de meetwaaier geeft de zekerheid dat er altijd voldoende verse lucht de stal binnen komt.
  • Extra spoelsturing voor een gespreid watergebruik.
Nieuwe warmtewisselaarregeling in Lumina 38H klimaatcomputer

De overschakeling tussen warmtewisselaar en hoofdventilatie gaat heel geleidelijk en de afzuiging van de warmtewisselaar blijft altijd in werking voor fijnstoffiltering. Dit zorgt voor extra bedrijfszekerheid. Gebruikers profiteren van een gelijkmatig klimaat in de hele stal en kunnen zeker zijn van een optimaal effect van de warmtewisselaar, samengebracht in één slimme regelaar.

Eenvoudig in gebruik

De Lumina38H combineert een perfect geregeld klimaat met de meest efficiënte werking van de warmtewisselaar. De handige touchscreen bedieningsschermen presenteren heel overzichtelijk de actuele procesoverzichten voor nog meer gebruiksgemak. Via de FarmManager software op de PC worden de vereiste warmtewisselaarregistraties automatisch vastgelegd en met een app op zijn smartphone staat de pluimveehouder 24 uur per dag in verbinding met zijn stallen, ook als hij onderweg is. Dat spaart tijd en voorkomt fouten en biedt zo een enorme verbetering van het dagelijks managen van een modern pluimveebedrijf.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.