Nieuwe vlinderklep verbetert het klimaat in de stal

Nieuwe vlinderklep verbetert het klimaat in de stal

Nieuwe vlinderklep van Fancom voorkomt klimaatschommelingen en draagt bij aan stabiel klimaat in de stal. U heeft minder last van windinvloeden, de dieren ervaren minder stress en profiteren onder alle omstandigheden van een gelijkmatig klimaat in de hele stal.

Betere luchtverdeling in de stal

Toepassing van een vlinderklep zorgt voor betere dichtheid van de stal en draagt bij aan een stabiele onderdruk. De ventilatiekoker in de nok van het dak is een gevoelige plaats voor leklucht. Leklucht kun je niet sturen en moet zoveel mogelijk vermeden worden. De vlinderklep boven in de dakkoker sluit de koker af en voorkomt dat lucht terugstroomt in de koker wanneer de ventilator is uitgeschakeld. Daarmee is de vlinderklep een belangrijk onderdeel in het ventilatiesysteem dat bijdraagt aan een grotere luchtdichtheid van de stal. Een voorwaarde om voldoende onderdruk in de stal te realiseren om de luchtverdeling in de stal goed te kunnen sturen.

Verbeteringen

De vernieuwde vlinderklep is op een aantal punten sterk verbeterd:

  • Een magneet-set houdt de vlinderklep onder alle omstandigheden gesloten. Ook bij sterke wind en thermische druk vanuit de stal.
  • Een rubberen profiel vermindert het geluid bij het sluiten van de kleppen en voorkomt stress bij de dieren.
  • Een aanpassing in het materiaal zorgt voor een langere levensduur en maakt de klep vormvast, ook bij extreme buitencondities.
  • Een nieuwe aandrijf-set zorgt voor een hoge bedrijfszekerheid.
Nieuwe vlinderklep verbetert klimaat in de stal

Praktisch kokersysteem

De vlinderklep is een onderdeel van het duurzame en onderhoudsvrije Fancom dakkokersysteem, vervaardigd uit vormvast polyethyleen met een uitstekende pasvorm voor ieder dak. Alle onderdelen zijn voorzien van een snel-montage-systeem met voorgeboorde gaten en inslagpluggen voor snelle en eenvoudige montage. De uitgekiende vormgeving vermindert de luchtweerstand en levert een hogere capaciteit van uw ventilator.

Lees meer over onze oplossingen voor de veehouderij, zoals:

Klik voor meer informatie over de Fancom klimaatoplossingen

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.