Nieuwe Lumina voor Dafa champignonbedrijf

Nieuwe Lumina voor Dafa champignonbedrijf

Al sinds het begin van de jaren 2000 worden er in de Taiwanese heuvels in het Xinshe district op bijzondere wijze heel bijzondere paddenstoelen gekweekt. Dafa Mushroom Farm is een familiebedrijf dat inmiddels van vader op 2 zoons is overgegaan. Het bedrijf is uitgegroeid tot een productiebedrijf voor Eryngii, oftewel Koningsoesterzwamen met 34 teeltcellen.

Lumina 765 - Dafa Farm

765 upgrade

Het klimaat in de teeltcellen wordt gestuurd door de Fancom 765 klimaatcomputer. In de afgelopen maand heeft de klimaatinstallatie na vele jaren goede dienst een upgrade gekregen en zijn de computers vervangen door de nieuwste Lumina 765 computers. Hiermee is het bedrijf weer helemaal up-to-date en profiteren ze van de nieuwste regelmogelijkheden en het vereenvoudigde bedieningsgemak met touchscreen en remote app.

Bijzondere oplossing

Wat het bedrijf zo bijzonder maakt is dat zij de compost waar het mycelium in gaat groeien ook helemaal in eigen beheer produceren. Het doseren, wegen en mengen van de componenten die nodig zijn voor de samenstelling van de compost gebeurt helemaal automatisch. Voor de aansturing van dit proces maken zij al sinds 2007 gebruik van een Fancom computer die normaal gesproken ingezet wordt voor het aanmaken van brijvoermengels voor varkens. Het mengsel is door de jaren heen veranderd en verbeterd en meer producten zijn toegevoegd. In 2018 is de installatie nog uitgebreid met een aantal wegers en componentsilo’s en is een installatie in gebruik genomen om de zakjes compost automatisch te vullen. Per keer wordt er ruim 50 ton van het mengsel aangemaakt, genoeg voor 3 cellen met 14000 zakjes van ieder 1,2kg. Er zijn dus 3 cellen tegelijk klaar, waar 3 dagen geoogst wordt. Hierna wordt alles weer vervangen door nieuw te doorgroeien zakjes met het mengsel.

Compost productie - Dafa Farm

Veelzijdig

Deze speciale oplossing is samengesteld en gebouwd door onze lokale distributeur Agritek die lokaal ook al diverse brijvoeroplossingen gemaakt heeft en zijn kennis ingezet heeft voor deze speciale toepassing. Op deze manier heeft Dafa Mushrooms slim gebruik kunnen maken van de veelzijdigheid van Fancom die niet alleen actief is in de champignonsector maar ook in de pluimvee- en varkenshouderij

Fancom op VIV MEA met nieuwe fantura tunnelinlaat

Weer weten over onze oplossingen voor de champignonteelt?

Download dan onze brochure met oplossingen en producten voor het optimaal automatiseren van uw champignonbedrijf.

Download de brochure

Thumbnail paddestoelen.png

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.