Nieuwe kalkoenenweegschaal voor betrouwbare meetresultaten

Nieuwe kalkoenenweegschaal voor betrouwbare meetresultaten

Per 1 juni is er een nieuwe kalkoenenweegschaal beschikbaar. Het volledig nieuwe ontwerp is praktisch en onderhoudsvrij en zorgt voor uiterst betrouwbare meetresultaten. Daarmee kunnen kalkoenenhouders de groei van hun dieren op de voet volgen.

Praktisch en onderhoudsvrij

  • De nieuwe weegschaal met een capaciteit van 150 kg is volledig vervaardigd uit duurzaam rvs en is heel goed reinigbaar.
  • De schaal is eenvoudig in hoogte verstelbaar en past in iedere stal
  • De electronica hangt boven in de stal en komt niet in contact met mest en vuiligheid voor een jarenlange probleemloze werking.
  • Er zijn geen obstakels die de dieren kunnen verwonden.

Betere meetresultaten

  • Het ronde ontwerp is erg licht en is van alle kanten goed toegankelijk voor de dieren
  • Door de speciale constructie met maar één ophangpunt schommelt het plateau nauwelijks als de dieren op of van het plateau stappen. Dit trekt de dieren aan zodat een groot aantal wegingen een betrouwbare meting garandeert
Nieuwe kalkoenenweegschaal voor betrouwbare meetresultaten
Nieuwe kalkoenenweegschaal voor betrouwbare meetresultaten

De nieuwe kalkoenenweegschaal is onderdeel van het 747 weegsysteem dat bestaat uit een regelcomputer met maximaal 8 weegschalen. Door continu de dieren te wegen heeft de kalkoenenhouder altijd een actueel beeld van het groeiproces in zijn stal en krijgt hij inzicht in de activiteit van zijn dieren. Afwijkingen zijn snel zichtbaar zodat hij tijdig kan ingrijpen om de resultaten te verbeteren. Bovendien kan hij het eindgewicht nauwkeurig voorspellen om strafkorting van de slachterij te voorkomen.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.