Nieuwe Fantura tunnelinlaat vindt weg naar de praktijk

Nieuwe Fantura tunnelinlaat vindt weg naar de praktijk

Vorig jaar introduceerden we een unieke tunnelinlaat als uitbreiding op onze succesvolle Fantura serie van luchtinlaatsystemen. Nu al profiteren de eerste dieren van de voordelen van deze tunnelinlaat; geen koude luchtval, droog strooisel en gelijkmatige groeicondities in de hele stal. Bekijk hier de nieuwe stal met Fantura tunnelinlaat in South Dakota USA.

De Fantura tunnelinlaat heeft een unieke manier van openen. De panelen schuiven van boven naar beneden over elkaar en zorgen voor een geleidelijke toename van de ventilatiestroom in de stal. De geleidelijke opening in combinatie met de unieke vorm van de klep maakt de tunnelinlaat ook geschikt voor minimum ventilatie. Een jetstream bundelt de inkomende lucht voor een betere worp die de lucht direct naar de nok van de stal stuurt. Op de foto van deze kalkoenenstal zie je duidelijk dat er geen extra wandventielen boven de tunnelinlaat gemonteerd zijn.

Deze nieuwe stal is eigendom van de Clearfiel Colony in South Dakota USA. De stal biedt plaats aan 12.500 kalkoenen. De ventilatie wordt gestuurd door een Lumina 38 klimaatcomputer. De lucht komt de stal binnen door de Fantura wandventielen en de Fantura tunnelinlaten aangestuurd met de intelligente iM125 aandrijfmotoren. De afzuiging gebeurt met 80 cm energiezuinige I-fans. Voor een nauwkeurige sturing van de luchtstroom is er gekozen voor debietmeting met ATM units. Klimaatsensoren voor temperatuur, CO2, NH3 en druk monitoren continu het leefklimaat van de dieren en bewaken een groeizaam klimaat.

Het project is gerealiseerd door Envirotech ag systems ltd, partner van onze distributeur Can-Neth Import Ltd. 

Leer hier meer over ons Fantura luchtinlaatsysteem

Fantura Tunnel USA.jpg

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.