Nieuwe Fancom Hygrofan humidifier

Nieuwe Fancom Hygrofan humidifier

Fancom introduceert de nieuwe Hygrofan humidifier voor het automatisch handhaven van het juiste vochtniveau in de stal. De juiste luchtvochtigheid in de stal is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van pluimvee. Als de lucht te droog is, kan dit leiden tot ademhalingsproblemen en uitdroging bij de dieren waardoor ziektekiemen meer kans krijgen.

HygroFan 63.png

Hoe werkt de Hygrofan?

De nieuwe Fancom Hygrofan is een recirculatieventilator met geïntegreerde luchtbevochtiger. Voor het bevochtigen van de stallucht wordt er water op de roterende schijf gesproeid. De snelheid van de roterende schijf, samen met de vele scherpe randen produceert een nevel die door de ventilator de stal in wordt geblazen. Omdat de Hygrofan humidifier geïntegreerd is in het circulatiesysteem van de stal wordt de bevochtigde lucht gelijkmatig door de hele stal verspreid. De vochtdistributie is goed regelbaar, zelfs bij heel lage hoeveelheden. Door verdamping van de mist koelt de lucht af zodat de humidifier ook gebruikt kan worden als koelsysteem. 

Eenvoudig systeem voor iedere stal

De Fancom Hygrofan is heel eenvoudig te monteren en vraagt nauwelijks extra onderhoud. Omdat er geen bouwkundige aanpassingen nodig zijn past de Hygrofan in iedere stal, ook in bestaande stallen. De Hygrofan is gemaakt van materialen die niet gevoelig zijn voor de corrosieve werking van water en zuren. Zo kunnen we een langdurige en betrouwbare werking van het systeem garanderen.

De Fancom Hygrofan humidifier helpt op eenvoudige wijze om het juiste vochtniveau te handhaven voor alle dieren in de hele stal. Zo houdt u de dieren comfortabel en gezond voor optimale prestaties.

Meer informatie over deze dit product?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.