Nieuw Fantura plafondventiel en Fantura lamellenventiel

Nieuw Fantura plafondventiel en Fantura lamellenventiel

Tijdens VIV Europe presenteert Fancom 2 nieuwe Fantura luchtinlaatventielen. Het succesvolle Fancom Fantura luchtinlaatsysteem is uitgebreid met een plafondventiel en een lamellenventiel. De Fantura luchtinlaatsystemen onderscheiden zich door de speciale vorm van de klep die de binnenkomende lucht bundelt voor een betere worp en onder alle omstandigheden zorgt voor een constante en egale toevoer van verse lucht in de stal. Er valt geen koude lucht meer op uw dieren, uw dieren blijven gezond, groeien beter en de gelijkmatige groeicondities verbeteren de uniformiteit.

Fantura plafondventiel

Het plafondventiel is speciaal voor bredere stallen met een verlaagd plafond en maakt het mogelijk om de binnenkomende lucht voor te behandelen. Door de speciale Fantura vorm van de klep stroomt de lucht bij minimum met een lage snelheid langs het plafond waarbij de binnenkomende lucht gemengd wordt met stallucht. 

Fantura lamellenventiel

Het lamellenventiel is speciaal voor stallen met legnesten, kooien of andere obstakels die de luchtstroom kunnen verstoren. De gebruiker stuurt de richting van de inkomende lucht met een aantal lamellen die onafhankelijk van elkaar in een bepaalde stand worden gezet. 

Ook bij minimum ventilatie verse lucht in de hele stal

Bij een traditioneel luchtinlaat ontstaat bij minimum ventilatie een lange smalle opening waardoor de koude binnenkomende lucht te weinig massa heeft, te snel in snelheid afneemt en op de dieren valt. De specialejetstream van de Fantura luchtinlaatsystemen bundelt de inkomende lucht die daardoor een betere worp heeft en naar de nok van de stal wordt gestuurd waar de lucht zich kan mengen met de warme lucht in de stal. 

Unieke eigenschappen

De Fantura luchtinlaten hebben een aantal unieke eigenschappen voor een praktische toepassing.

  • Vormvaste en slijtvaste afdichting voor jarenlange betrouwbare luchtbeheersing
  • Aerodynamische behuizing verhoogt de capaciteit en verbetert de luchtstroom
  • Gemaakt van polyurethaan met hoge isolatiewaarde en extra sterke buitenkant

Gezonde dieren

Met deze uitbreiding is er een passend Fantura luchtinlaatsysteem voor iedere stal en kunt u onder alle omstandigheden kiezen voor een onverstoorbare luchtstroom en voldoende verse lucht bij alle dieren in de stal. Uw dieren blijven gezond en presteren beter. 

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.