Intellitek zeugenvoerstation uitgebreid met automatische voorherkenning

Intellitek zeugenvoerstation uitgebreid met automatische voorherkenning

Het Intellitek voerstation voor dragende zeugen in groepshuisvesting is uitgebreid met een voorherkenning die zeugen zonder oormerk automatisch detecteert en uit de groep selecteert. Zeugen die hun RIFD-oormerk kwijt zijn geraakt worden door het zeugenvoerstation niet herkend en krijgen geen toegang tot het station en worden dus niet gevoerd. Dit levert de nodige stress op en zorgt voor onrust in de groep. Met de nieuwe voorherkenning worden zeugen die zich melden bij het voerstation zonder oormerk toch toegelaten tot het station.

Intellitek_eartag.jpg

Hoe werkt de voorherkenning?

De extra hekjes bij de ingang van het voerstation hebben een infrarood sensor die ziet als een zeug zich meldt bij het station. Ook als de RIFD sensor in de toegangspoort geen oormerk detecteert zal de zeug toch toegelaten worden in het station. Daar krijgt ze een kleine, vooraf ingestelde portie voer en wordt dan geselecteerd, apart van de groep zodat de zeugenhouder meteen kan ingrijpen en het oormerk kan vervangen.

Voorkomt stress in de groep

Een hongergevoel voor een dragende zeug is een chronische stressfactor en dit kan negatief uitpakken voor de innesteling van de embryo’s en verhoogt de kans op terugkomers. Bovendien leidt dit tot agressie tussen de zeugen in de groep. Een dragende zeug die te lang geen voer krijgt verliest te veel conditie en dit kan in sommige gevallen zelfs tot verwerping leiden. Met een extra voorherkenning maakt u een einde aan deze problemen.

Uw zeugen in topconditie

De nieuwe voorherkenning zorgt dat het voerproces van uw zeugen niet onderbroken wordt. Dat is niet alleen uit welzijnsoogpunt heel wenselijk maar zorgt bovendien dat de cyclus van de zeug niet verstoord wordt en dat ze onder alle omstandigheden in topconditie blijft.

Fancom op VIV MEA met nieuwe fantura tunnelinlaat

Ook voor bestaande installaties

De nieuwe voorherkenning is als optie leverbaar bij alle Intellitek voerstations met selectiepoorten. Ook bestaande installaties kunnen met deze nieuwe optie uitgebreid worden. Bekijk de nieuwe Intellitek optie op onze stand op Eurotier of vraag uw installateur naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.