Intellitek zeugenvoerstation detecteert verlies van oormerk

Intellitek zeugenvoerstation detecteert verlies van oormerk

Voor dragende zeugen in groepshuisvesting is het RIFD-oormerk van groot belang. Alleen zeugen die door het zeugenvoerstation herkend worden krijgen immers toegang tot het station en krijgen hun dagelijks afgestemde portie voer voorgeschoteld. Zeugen die hun oormerk verloren hebben kunnen het station niet in, krijgen geen voer en veroorzaken onrust in de groep wat kan leiden tot agressie. De stress die dit oplevert voor de dragende zeug is nadelig voor de innesteling van de embryo’s en kan zo zorgen voor meer terugkomers. Als een dragende zeug zonder oormerk te lang onopgemerkt blijft zal dit leiden tot conditieverlies en in het ergste geval zelfs tot verwerping. Dat wilt u te allen tijde voorkomen.

Intellitek eartag loss_cropped.jpg

Nieuwe voorherkenning voorkomt conditieverlies

De nieuwe voorherkenning van het Intellitek zeugenvoerstation maakt een eind aan deze stressfactor voor uw zeugen. Een infrarood sensor in de extra hekjes bij ingang registreert zeugen die zich melden bij het station. Ook als deze zeug geen oormerk heeft zal het station toch openen en kan de zeug naar binnen en krijgt ze een kleine portie voer. Vervolgens zal het systeem haar in een apart deel van de stal selecteren. De zeugenhouder ziet meteen wat er aan de hand is en kan een nieuw oormerk plaatsen. 

Bekijk hier hoe de nieuwe optie voor Intellitek werkt

Uw zeugen in topconditie

Zorg dat oormerkverlies niet langer leidt tot verstoring van het voerproces bij uw dragende zeugen in groepshuisvesting en kies nu voor de voorherkenning bij het Intellitek zeugenvoerstation. De nieuwe optie is geschikt voor alle Intellitek voerstations die voorzien zijn van selectiepoorten en kan dus ook bij bestaande installaties toegepast worden. Vraag uw installateur naar de mogelijkheden. 

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.