Innov’Space award voor energiebesparende ATM adapter

Innov’Space award voor energiebesparende ATM adapter

Ons Franse zusterbedrijf Fancom Eurl in Vitré heeft een Innov’star gewonnen voor een speciale ATM adapter voor centrale afzuigkanalen. De adapterbox vermindert de luchtweerstand in het centraal kanaal en verbetert daarmee de efficiëntie van de centrale ventilatie wat een energiebesparing tot 30% oplevert.


Minder weerstand in het centraal kanaal

In een systeem met centrale afzuiging wordt de lucht afgezogen door afzuigventilatoren in het centraal kanaal. In iedere afdeling zit een meet- en regelunit die continu heel nauwkeurig de luchtverversing per afdeling meet en regelt. Het systeem zorgt onder alle omstandigheden voor een optimale stand van de regelklep. Zo komt er altijd voldoende verse lucht in alle afdelingen met een minimum aan energieverbruik.

In de Franse stallen loopt het centraal kanaal altijd onder de afdelingen waardoor er een grote afstand ontstaat tussen de meet- en regelunits in het afzuigkanaal en de aangesloten afdelingen. De ATM adapter verbindt de meet- en regelunits aan het centraal kanaal. De positie en vorm van de speciale ATM adapter vermindert de luchtweerstand en zorgt dat de lucht veel gemakkelijker het centraal kanaal in kan stromen. Dit maakt de centrale ventilatie veel efficiënter en levert een energiebesparing tot 30% op.

Deze ATM adapter is alleen beschikbaar in Frankrijk en wordt uitsluitend via Fancom EURL verkocht.

SPACE 2019

De Innov’star award wordt uitgereikt tijdens de beurs SPACE die van 10 tot 13 september 2019 plaatsvindt in Rennes, Frankrijk. U kunt ons vinden in Hall 2-3 op stand C22.

Download meer informatie over onze ATM

Innov’Space award voor energiebesparende ATM adapter

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.