Fantura windkap verbetert dierprestaties

Fantura windkap verbetert dierprestaties

Met trots informeren wij u over de nieuwste aanvulling op onze productlijn van de Fantura luchtinlaatsystemen, de Fantura windkap. Met zijn unieke design draagt de Fantura windkap bij aan een stabiel klimaat in de stal en zorgt voor betere dierprestaties.

Windinvloeden verstoren de luchtstroom in de stal

Buitencondities zoals wind, vooral bij wisselende windrichtingen en windsnelheden, veroorzaken een verstoring van de luchtstroom in de stal. De lucht komt met te hoge snelheid de stal binnen, heeft minder tijd om op te warmen en komt met te hoge snelheid bij de dieren. Om deze windinvloeden te dempen, maken we vaak gebruik van een windkap die aan de buitenkant van de stal voor de luchtinlaatventielen geplaatst.

Traditionele windkappen niet altijd doeltreffend

Een belangrijk nadeel van de traditionele windkappen is het capaciteitsverlies van de inlaatventielen Gemiddeld moet u rekenen op een verlies van 30% wat betekent dat u 30% meer inlaatventielen moet plaatsten indien u windkappen toepast. Dat is een behoorlijke extra investering. Maar nog belangrijker is de werking van de traditionele windkap, dat kan namelijk beter. Bij veel wind vangt de traditionele kap veel wind en wordt er druk opgebouwd in de kap. Ondanks de toepassing van een windkap, zien we nog steeds een verstoring van het luchtpatroon in de stal. Met bijbehorende nadelen voor de dieren, onrustig gedrag of zelfs ziekte.

Fantura windkap werkt 3x beter

Om dit op te lossen hebben wij nu de ultieme windkap ontwikkeld die de schadelijke windinvloeden helemaal uitschakelt. Wat meteen opvalt is de speciale aerodynamische vorm en de 4 openingen die zorgen dat er geen drukopbouw in de kap plaatsvindt en zorgt daarmee ook voor een betere werking, zelfs tot 3 keer beter dan traditionele windkappen. Zo creëren wij een windstil situatie in de kap, de ideale situatie voordat de lucht de stal in gaat.

Bekijk hier de werking van de Fantura windkap:

Geen capaciteitsverlies 

Door het speciale aerodynamische design veroorzaakt de Fantura windkap nauwelijks capaciteitsverlies voor de inlaatventielen. Extra inlaatventielen bij toepassing van de windkap zijn dan ook niet nodig.

Fantura Windkap

Uniek luchtinlaatsysteem

De maatvoering van de Fantura windkap is perfect afgestemd op alle uitvoeringen van het Fantura wandventiel en past ook over de schuifventielen. Op deze manier versterkt de Fantura windkap de unieke werking van onze Fantura inlaatventielen. De windkap wordt geleverd inclusief beschermroosters en er is ook een lichtfilter beschikbaar. Deze combinatie van Fantura inlaatventiel en windkap geeft het meest geavanceerde luchtinlaatsysteem dat onder alle omstandigheden zorgt voor een stabiel klimaat in de stal voor de beste dierprestaties.

Meer weten over onze unieke Fantura windkap?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.