Fantura tunnelinlaat voorkomt koude luchtval bij tunnelventilatie

Fantura tunnelinlaat voorkomt koude luchtval bij tunnelventilatie

Een tunnelventilatie systeem kenmerkt zich door ventilatoren in de achtergevel en een tunnelinlaat in de voorgevel. Hierdoor ontstaat het zogenaamde tunneleffect waarbij de lucht met grote snelheid over de dieren stroomt en zorgt voor een verkoelende bries. Dat windchill-effect kan er met een windsnelheid van 1,5 meter per seconde al voor zorgen dat de werkelijke staltemperatuur van 34 graden Celsius aanvoelt als 24 graden om zo hittestress te vermijden. Met de Fantura tunnelinlaat creëert u een perfect regelbaar systeem voor tunnelventilatie.

Uniek ontwerp

De Fantura tunnelinlaat onderscheidt zich door de speciale manier van openen. De panelen schuiven soepel van boven naar beneden over elkaar en zorgen voor een geleidelijke toename van de ventilatiestroom in de stal.

Ook voor minimum ventilatie

De geleidelijke opening in combinatie met de unieke vorm van de klep maakt de tunnelinlaat ook geschikt voor minimum ventilatie. Een jetstream bundelt de inkomende lucht voor een betere worp die de lucht direct naar de nok van de stal stuurt. Dat is een mooie kostenbesparing omdat het niet nodig is om extra inlaatventielen boven de tunnelinlaat te monteren. 

Fantura tunnelinlaat voorkomt koude luchtval bij tunnelventilatie
Fantura_sliding_air_inlet_open_max.jpeg

Jarenlange zorgeloze werking

Met een capaciteit van maar liefst 38.000 m3 levert de Fantura tunnelinlaat een topprestatie. De inlaat is luchtdicht en goed geïsoleerd en de gebruikte materialen zijn prima bestand tegen weersinvloeden en de agressieve bestanddelen van de stallucht. Gebruikers kunnen vertrouwen op een jarenlange zorgeloze werking. 

Eenvoudig in gebruik

Een Fantura inlaatsysteem is een compleet pakket met aandrijfmotor en slimme regelcomputer. Slechts één aandrijfmotor is nodig voor een nauwkeurige aansturing van het systeem. 

Fantura tunnel detail

Betere dierprestaties

De nieuwe tunnelinlaat is onderdeel van de serie Fantura luchtinlaatsystemen die zich allemaal onderscheiden door het speciale gepatenteerde ontwerp van de klep. Fantura maakt een einde een koude luchtval op de dieren. De mest blijft mooi droog en voorkomt pootproblemen. Uw dieren blijven gezond en groeien beter. Bovendien bevorderen de gelijkmatige groeicondities de uniformiteit.

Meer weten? Download hier onze nieuwe brochure over de Fantura luchtinlaatsystemen.

Fantura tunnelinlaat in de praktijk

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.