Fancom introduceert flexibele lichtregeling

Fancom introduceert flexibele lichtregeling

Fancom introduceert een verbeterde versie van de lichtregeling voor de pluimvee computers Lumina’s 36/38 en 38H. In de update is het aantal klokken sterk uitgebreid en verbeterd zodat u nu elk gewenst lichtschema kunnen instellen om een natuurlijk dag- en nachtritme voor de dieren te creëren. De nieuwe functionaliteiten zorgen voor meer gebruikersgemak en betere resultaten van uw dieren.

Betere prestaties van uw dieren

De verlichting in een pluimveestal is een belangrijke factor in het streven naar goede dierprestaties. De kleur van het licht, het lichtschema en de intensiteit beïnvloeden het gedrag van de dieren en daarmee hun groei en productie. Een uitgebreide en flexibele lichtregeling in uw klimaatcomputer is daarom onmisbaar. Dat geeft u de mogelijkheid om de rust in de stal te bewaren en verenpikkerij en kannibalisme onder controle te houden. 

Beperkt buitennesteieren

Bij leghennen kunt u nu op een natuurlijke manier terugdimmen en ontstaat er meer rust bij het opzoeken van de slaapplek. Hierdoor zullen zij eerder op de juiste plek rusten en kunnen zij in de ochtend beter hun nest bereiken en worden er meer eieren in de nesten gelegd. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en minder verlies van eieren.

Fancom introduceert flexibele lichtregeling
FarmManager - Lichtregeling

Intelligente lichtknop voor meer gebruiksgemak

Om de werkzaamheden in de stal te verrichten tijdens een donkerperiode wordt het licht regelmatig handmatig aangezet. Dit licht veroorzaakt stress bij uw dieren. Om te voorkomen dat dit licht onnodig lang aan staat is de Lumina uitgebreid met een handige intelligente Lichtknop. Met een druk op deze knop gaat het ‘controle’-licht aan en na verloop van tijd automatisch geleidelijk weer uit. Het lichtniveau en tijd kan naar wens worden ingesteld. 


Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

De nieuwe lichtregeling in de Lumina’s 36/38 en 38H is overzichtelijk en zeer makkelijk in te stellen. Vanaf nu is elk gewenst lichtscenario mogelijk.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.