Fancom bouwt klantspecifieke schakelkasten sneller en efficiënter

Fancom bouwt klantspecifieke schakelkasten sneller en efficiënter

Fancom heeft een belangrijke verbeterslag gemaakt in het engineeringsproces voor de panelenbouw. Dat betekent dat we onze klantspecifieke schakelkasten nu gemakkelijker, sneller, efficiënter en foutloos kunnen bouwen. 


Het einde van papieren schema’s en bedradingslijsten

Fancom maakt nu gebruik van de smart wiring techniek. Dat betekent dat we alle schakelkasten in 3D tekenen zodat het systeem automatisch een digitale bedradingslijst genereert. De kast is als het ware eerst een keer digitaal gebouwd. De bedradingsinformatie wordt vervolgens op de kabel geprint en komt als prefab kabelsets van onze leverancier. Dit vraagt aan de voorkant een zeer accurate engineering waar we in het vervolgtraject de vruchten van plukken door op een slimmere en makkelijkere manier de kasten foutloos te produceren. Dit vraagt naast technische aanpassingen ook een nieuwe manier van werken voor de paneelbouwer.

Grootste project

De afgelopen maanden hebben we voor een klant in Saoedi-Arabië een groot aantal schakelkasten mogen bouwen voor de automatisering van kippenstallen waarbij we optimaal gebruik hebben kunnen maken van de smart wiring techniek. Hierbij is een doorlooptijd reductie van 25% gerealiseerd met een minimale foutmarge voor het functioneel testen van de kasten. In deze kasten zijn per kast meer dan 500 unieke draden verwerkt met een totale lengte van 620 meter.

LEAN productieproces

Schakelkasten zijn een alternatief voor de losse Fancom regelcomputers. Een schakelkast zorgt naast een overzichtelijke installatie en snellere montage in de stal. Om de kwaliteit te waarborgen ligt het volledige proces van het ontwerp en bouwen van deze schakelkasten bij Fancom in de ervaren handen van het team panelenbouw. Dit team werkt volgens de Lean Manufacturing filosofie die gericht is op het creëren van maximale waarde voor de klant door verspillingen te reduceren. 

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.