Energiebesparing haalbaar tot 85% met de I-fan 52” Xtra

Energiebesparing haalbaar tot 85% met de I-fan 52” Xtra

Fancom levert een serie ventilatoren die erg zuinig zijn met energie. Uitblinker in prestatie is momenteel onze extra grote I-fan 52 inch. De ventilator combineert een hoge luchtopbrengst met een uitzonderlijk laag energieverbruik en is daarbij uitstekend regelbaar.

De I-fan 52” maakt gebruik van de intelligente EC-technologie. Dit zorgt onder alle omstandigheden voor verse lucht in de stal en dat de ventilator altijd op de meest optimale stand draait. Daarbij produceert de I-fan Xtra minder warmte en laat daarmee minder energie verloren gaan. Energiebesparingen tot 85% zijn goed haalbaar t.o.v. van traditionele I-fans.

Minimale onderhoudskosten en betrouwbaar

De I-fan Xtra ventilator is een direct aangedreven ventilator zonder V-snaar. Er zijn geen bewegende slijtage delen aanwezig. Afstellen en onderhoud hiervan is niet meer nodig. De motor wordt geleverd met aansluit box inclusief 2,5 meter Uv-bestendige kabel voor snelle installatie zonder de motor te openen. De motor heeft een IP66 classificatie die borg staat voor een lange en probleemloze levensduur.

Een extra stukje zekerheid verschaft de automatische failsafe die zorgt dat de ventilator door blijft draaien op de laatste waarde als het signaal van de klimaatcomputer wegvalt. Interne elektronica controleert en corrigeert nauwkeurig het toerental van de ventilator. Het resultaat is een constante luchtstroom zonder nadelige gevolgen van windinvloeden. Daarnaast bewaakt de intelligente motor tegen overbelasting.

Energiebesparing haalbaar tot 85% met de extra grote I-fan 52” Xtra

Perfect regelbaar met behoud van stabiliteit

De I-fan 52” Xtra is ondanks zijn grootte perfect regelbaar. De ventilator kan terug geregeld worden tot onder de 20% en behoudt daarbij zijn stabiliteit. Door een slimme regeling van de beschikbare ventilatiecapaciteit kan de energiebesparing hierdoor nog verder oplopen. De ventilator is eenvoudig te regelen vanuit de Fancom regelaar.

De combinatie van deze grote energiezuinige I-fan en slimme aansturing is uniek. Op deze manier kunnen wij de meest energiezuinige ventilatieoplossing bieden.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.