Een groeizaam klimaat voor 23.000 biggen

Een groeizaam klimaat voor 23.000 biggen

In Villanuova, Italië heeft onze partner Evoteck een nieuw biggenbedrijf gerealiseerd voor ruim 23.000 biggen. De uitzonderlijk lange stal van 300 meter is opgedeeld in 55 afdelingen voor elk 420 biggen.

Twee regelbare ventilatoren, waarvan één energiezuinige I-fan 63, gemonteerd in de nok van iedere afdeling zorgt voor een efficiënte luchtverversing die meegroeit met de behoefte van de dieren. De binnenkomende lucht wordt door het Fantura luchtinlaatsysteem netjes naar de nok van de afdeling gestuurd. Deltabuizen, gemonteerd onder de luchtinlaten zorgen voor een efficiënte verwarming van de afdelingen.

Aansturing door Lumina regelaars

Het klimaatsysteem in de hele stal wordt aangestuurd door 4 Lumina 21 klimaatcomputers die in de centrale ruimte bij elkaar hangen voor een handig overzicht van de volledige stal. Op de centrale gang bij iedere afdelingen hangt een IVM Touch die de ventilatoren aanstuurt en waarop de farm manager de belangrijkste informatie over de ventilatie in die afdeling snel kan uitlezen.

Het resultaat is een constant klimaat in de afdelingen en een omgeving waarin de biggen optimale groeiresultaten laten zien.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.