DesertControl in Lumina pluimveecomputers voorkomt hittestress bij jonge dieren

DesertControl in Lumina pluimveecomputers voorkomt hittestress bij jonge dieren

Bij extreem hoge buitentemperaturen kunnen ook jonge kuikens hittestress ervaren. Daarom is er de nieuwe DesertControl regeling in de Lumina pluimveecomputers die er automatisch voor zorgt dat ook bij minimum ventilatie de lucht gekoeld de stal binnen komt. Dat zorgt voor een betere leefomgeving voor jonge dieren in de cruciale eerste weken van een ronde. Uw dieren hebben geen last van extreme hitte, ze blijven groeien en ontwikkelen zich beter.


Gekoelde lucht houdt uw dieren binnen hun comfortzone

De regeling werkt op basis van Fancom’s MTT-ventilatiesysteem. MTT zorgt voor een geleidelijke overgang van minimum naar maximum ventilatie. Bij jonge dieren is de minimum ventilatie actief en dan komt de verse lucht binnen via de inlaatventielen in de zijgevel van de stal. Als de buitentemperatuur hoger is dan de gewenste temperatuur in de stal willen we niet de warme buitenlucht de stal in te laten stromen. In die situaties sluit DesertControl de inlaatventielen en wordt de tunnelinlaat geopend en het pad cooling systeem geactiveerd. De gekoelde lucht komt met gepaste snelheid de stal binnen en kan zich goed mengen met de stallucht. Zo houdt u bij extreme buitencondities de temperatuur in de stal binnen de comfortzone van uw dieren.

Greenline pad cooling

Wanneer de temperatuur buiten weer daalt, reageert de DesertControl regeling volledig automatisch op de gewenste ingestelde temperatuur door geleidelijk de lucht weer door de inlaatventielen te sturen. Deze geleidelijke overgang zorgt ervoor dat er geen klimaat verstoringen in de stal zijn. Dit voorkomt stress onder uw dieren en voorkomt onnodige uitval en achterstand in de groei.

Voorkom hittestress bij jonge dieren

DesertControl is vooral geschikt voor toepassing in warme klimaatgebieden waar de buitentemperatuur in korte tijd heel snel kan oplopen. Met DesertControl kunnen we ook in het minimum gebied de binnenkomende lucht koelen zodat we ook bij jonge dieren hittestress kunnen voorkomen. De voer- en wateropname blijft onder alle omstandigheden op niveau en uw dieren blijven groeien. De ventilatie blijft in minimum stand zodat de luchtsnelheden laag blijven en de dieren geen tocht ervaren. Zo zorgt DesertControl helemaal automatisch voor een perfect geregeld klimaat in uw stal. De belangrijkste voorwaarde voor topprestaties van uw dieren.

Ook voor bestaande gebruikers

DesertControl is een standaard opties in de nieuwste versies van de Lumina 36, 38 en 38H klimaatcomputers van Fancom. Bestaande gebruikers kunnen met een update van hun systeem ook profiteren van de voordelen van DesertControl.

Lumina-38-touch-plus-left-72dpi.png

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.