De beste start voor uw kuikens met de nieuwe MicroControl regeling

De beste start voor uw kuikens met de nieuwe MicroControl regeling

De Fancom Lumina pluimveecomputer heeft een volledig nieuwe MicroControl regeling die zorgt voor een goede start voor de dieren door het nog verder optimaliseren van de minimum ventilatie. Een nauwkeurige minimum ventilatie is onmisbaar en voorwaarde voor een topprestatie van de dieren! Bovendien voorkomt een nauwkeurige minimum extra stookkosten omdat er niet onnodig warmte afgevoerd wordt.

In de eerste weken na de opzet van de kuikens is het lastig om de minimum ventilatie nauwkeurig af te stemmen op de behoefte van de dieren. De benodigde luchtverversing is lager dan de minimale ventilatorcapaciteit en de lucht is moeilijk te sturen omdat er te weinig volume is. De nieuwe MicroControl regeling in de Lumina pluimveecomputer is de perfecte oplossing voor dit probleem.

De meest nauwkeurige minimum ventilatie met MicroControl

MicroControl is een volledig nieuwe manier van regelen waarbij de minimum ventilatie aan de hand van een slim patroon afwisselend aan en uit gestuurd wordt. De verse lucht wordt gedurende een vaste aantijd naar het midden van de stal gestuurd. Vervolgens stopt de ventilatie zodat de frisse lucht goed gemengd wordt en zich kan verspreiden over de dieren. Deze unieke manier van moduleren noemen we MicroControl.

MicroControl is efficiënter en de minimum ventilatie kan veel nauwkeuriger en zuiniger aangestuurd worden. De testresultaten zijn veelbelovend:

  • Een betere leefomgeving voor de dieren door betere CO2- en RV-waarden in de stal tijdens de cruciale eerste paar weken (moeilijkste van de hele ronde)
  • Stabielere temperatuur in de stal en minder verschillen tussen voor en achter of links en rechts
  • Lagere stookkosten
  • Betere kwaliteit van het strooisel

Deze modulerende MicroControl regeling van de binnenkomende lucht in de nieuwste versie van de Lumina 36 en 38 pluimveecomputer is uniek en zorgt ervoor dat de gebruiker de minimum ventilatie nog beter af kan stemmen op de behoefte van de dieren, juist bij jonge kuikens. De binnenkomende lucht wordt veel efficiënter gebruikt en de dieren profiteren onder alle omstandigheden van een groeizaam microklimaat.

Ook voor bestaande Lumina computers

MicroControl kan toegepast worden bij aan/uit ventilatoren en regelbare ventilatoren, waarbij de regelbare ventilatoren in de aan-tijd ook op lage capaciteiten kunnen draaien. MicroControl werkt het beste in combinatie met de goed regelbare Fancom ventilatoren en I-Fans. Alle Lumina 36 en 38 pluimveecomputers worden vanaf heden geleverd met deze nieuwe MicroControl optie. Bestaande Lumina 36 en 38 gebruikers kunnen door een update van hun computer gebruik maken van deze optie. 

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.