Betere compostkwaliteit met de vernieuwde Fancom Lumina 751 fermentatiecomputer

Betere compostkwaliteit met de vernieuwde Fancom Lumina 751 fermentatiecomputer

De vernieuwde Lumina 751 zorgt voor optimale klimaatcondities in het fermentatieproces voor de champignonteelt. Hoe beter het klimaat in de bunkers en hoe beter het fermentatieproces geregeld is, hoe beter de kwaliteit van de compost is.


Een beter fermentatieproces voor beter compostkwaliteit

De Lumina 751 regelt automatisch het klimaat tijdens de fermentatiefase op basis van tijd, composttemperatuur en zuurstofgehalte in de compost. Veel regelingen zijn in de nieuwe N1.1 versie verfijnd en verbeterd. De gebruiker kan gemakkelijker op het juiste moment de juiste informatie afstemmen. Dat zorgt voor een nauwkeurige aansturing van het proces, waardoor de kwaliteit van compost verbeterd. 

Champignonbedrijven worden steeds groter en processen worden gecompliceerder. Voor meer flexibiliteit zijn er verschillende regelingen toegevoegd. Onder andere kunnen klimaatalarmen nu per bunker geblokkeerd worden. Dat biedt grote voordelen voor gebruikers en biedt extra veiligheid tijdens het fermentatieproces. Een goed geregeld composteringsproces verloopt bovendien sneller, zodat er ook nog eens geprofiteerd kan worden van een aantrekkelijke tijdswinst.  

Beter compostkwaliteit met de vernieuwde Fancom Lumina 751 fermentatiecomputer

Meer bedieningsgemak, ook via smartphone

Aan de hand van de wijzingen zijn onze gebruiksvriendelijke Lumina bedieningsschermen uitgebreid en aangepast. Het is nu ook mogelijk om de Lumina bedieningsschermen via een PC of zelfs met een App op afstand te bedienen.

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.