Alles over kostenbesparing op Fancom stand tijdens Eurotier

Alles over kostenbesparing op Fancom stand tijdens Eurotier

Van 15 tot en met 18 november is Fancom weer aanwezig op de Eurotier in Hannover, Duitsland. Met een nieuwe stand en een aantal interessante innovaties vragen we dit jaar aandacht voor het thema kostenbesparing met stalautomatisering. De alsmaar stijgende kosten voor energie en voer zetten de winstgevendheid van varkens- en pluimveehouders behoorlijk onder druk. Onze systemen voor totale stalautomatisering bieden veehouders de tools voor een efficiënt dagelijks management van hun bedrijf. Zo creëren wij superieure stalomstandigheden voor de beste resultaten tegen minimale kosten.

Fancom IF 80 C

Energiebesparende klimaatregeling met extra energiezuinige ventilatoren

Met onze nauwkeurige ventilatiesystemen besparen veehouders op ventilatie en verwarming zonder op kwaliteit te bezuinigen. Zo presenteren wij op de beurs de nieuwste uitvoering van de extra energiezuinige I-fans, de grote I-fan 145Xtra.

Efficiënte voersystemen

Onze voersystemen automatiseren het volledige voerproces, van opslag, voerbereiding, menging, dosering en registratie. Een goed georganiseerd voerproces werpt vruchten af. De juiste dosering en een optimale samenstelling bevorderen een optimale voederconversie. En een gezonde groei van de dieren. Verspilling van voer wordt tot een minimum beperkt. Zo blijven de voerkosten beheersbaar.

Oormerkherkenning op Intellitek zeugenvoerstation

Nieuw op de beurs is ook de uitbreiding van het Intellitek zeugenvoerstation met een voorherkenning zodat zeugen die hun oormerk kwijt zijn heel snel gedetecteerd en automatisch uit de groep gehaald worden. Dit voorkomt stress onder de zeugen en voorkomt extra productiekosten.

INTELLITEK GL1.jpg
Fancom EyeGrow.png

Inzicht in dierprestaties

Onze monitoringsystemen verschaffen managementinformatie waarmee de veehouder het diergedrag en productieproces in alle geledingen kan doorgronden. Op de beurs tonen wij de innovatieve eYeGrow, een cameraweegsysteem dat automatisch en zonder stress de groei van vleesvarkens in kaart brengt. Varkenshouders krijgen meer inzicht in de dierprestaties en kunnen besparen op voerkosten.

Data geven de ondernemer extra armslag

Op de beurs presenteren wij ook de nieuwste versie van het FarmManager managementprogramma. Belangrijke data uit de procescomputers in de stal kunnen nu heel eenvoudig via de cloud gedeeld worden. Veehouders kunnen hun bedrijfsprocessen beter analyseren en aansturen. Zonder dat ze zelf in de stal hoeven te komen. De tijdwinst, en bijbehorende kostenbesparing spreekt voor zich.

Fancom op VIV MEA met nieuwe fantura tunnelinlaat

Nu automatiseren kan heel winstgevend zijn

Investeren in automatisering is nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Kleine verbeteringen in de bedrijfsvoering kunnen leiden tot aanzienlijke prestatieverbeteringen en kostenbesparingen. Terugverdientijd zijn dan ook korter dan ooit. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw bedrijf. Wij nodigen u van harte uit op onze stand, H17D28 zodat wij uw kostenbesparingen kunnen berekenen. 

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.