Aanzienlijke uitbreiding van Fancom’s afdeling innovatie

Aanzienlijke uitbreiding van Fancom’s afdeling innovatie

Bij Fancom hechten we aan innovatie. Een op de vijf medewerkers houdt zich bezig met research en development om de processen in stallen en champignonbedrijven op innovatieve wijze te verbeteren en beter beheersbaar te maken. Wij zijn ambitieus en groeien sterk. Bovendien vinden we het belangrijk om continu op de ontwikkelingen vooruit te lopen. Om aan die verwachting te voldoen zijn er per 1 februari Floris Sprengers, Ruth Kabantu en Patrick Gloudemans van start gegaan op onze afdeling innovatie. 

Director Innovation

Floris Sprengers gaat als Director Innovation richting geven aan onze productontwikkeling en is daarbij verantwoordelijk voor een efficiënt ontwikkelingsproces. Floris heeft een jarenlange ervaring in productontwikkeling bij grote enterprise bedrijven. De combinatie van deze kennis met zijn passie voor techniek is de ideale uitgangspositie om nieuwe technologieën te vertalen naar innovatieve producten waar het dier, de boer, het milieu en uiteindelijk de hele maatschappij beter van worden. De veehouderijsector is nieuw voor hem maar hij kijkt er naar uit om in deze functie een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de wereldvoedselproductie. De explosieve groei van de wereldbevolking en de toenemende behoefte aan vlees en eieren dwingt de sector te kijken naar nieuwe oplossingen. Floris is ervan overtuigd dat een slimme toepassing van nieuwe technologieën hier een cruciale rol in speelt. 

Nieuwe innovatiemedewerkers-floris_sprengers.jpg
Nieuwe innovatiemedewerkers-ruth_kabantu.jpg

Project Manager

Ruth Kabantu is gestart als projectmanager. Voor Ruth wacht de mooie uitdaging om onze uitgebreide innovatieprojecten te leiden en samen met haar team van engineers volgens plan te realiseren. Haar kracht zit in het samenbrengen en faciliteren van de verschillende disciplines zodat het team zich kan focussen op de kerntaak, het ontwikkelen van hightech producten waar de boer volledig op kan vertrouwen bij het aansturen van zijn stalprocessen. Op deze manier gaat zij haar steentje bijdragen aan het uitbouwen van Fancom’s marktleiderschap in totale stalautomatisering. 

Product Manager

Tot slot heeft Patrick Gloudemans binnen Fancom de overstap gemaakt van afdeling sales naar innovatie in de functie van Product Manager. In de jaren als salesmanager heeft Patrick de markt, onze klanten en onze producten goed leren kennen. Ook in zijn nieuwe functie vindt hij het belangrijk om met beide voeten in de praktijk te blijven staan en de verbindende factor te zijn tussen de markt en onze afdelingen sales en innovatie. Zodat hij weet wat er speelt en hij de toekomstig te ontwikkelen producten goed kan afstemmen op de behoefte van onze klanten. 

Nieuwe innovatiemedewerkers-patrick_gloudemans.jpg

We zijn heel blij met deze uitbreiding van onze innovatieafdeling waarbij ieder vanuit zijn eigen expertise kan bijdragen aan een efficiënt ontwikkelproces van nieuwe producten. Wij wensen ze heel veel succes!

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.