Met een goede klimaatregeling voor varkens hebben extreme weersomstandigheden en sterk wisselende dag- en nachttemperaturen geen invloed op het klimaat in uw stal. Uw varkens leven in een goed geconditioneerde omgeving. Dit komt hun groei en gezondheid ten goede. U heeft volledige invloed op een duurzaam en winstgevend productieproces, wat zorgt voor een kostenbesparing op voer, water en energie.


Klimaatregeling voor varkens kent vele mogelijkheden

Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden als u kiest voor een optimale klimaatregeling voor uw varkens. De indeling van uw stal en de klimaatzone waarin uw stal zich bevindt zijn belangrijke uitgangspunten. Ook de lokale regelgeving in uw regio kan invloed hebben op het type klimaatsysteem dat u kiest. Fancom biedt voor iedere varkensstal een passende klimaatregeling.

NatuFlow.jpg

Klimaatregeling bij varkens in afdelingen

Houdt u uw dieren in aparte afdelingen, dan biedt ons NatuFlow systeem de perfecte oplossing. Het meten van luchtsnelheden door middel van onze ATM-meet- en regelunits zorgt voor de juiste ventilatie. Wordt er te weinig natuurlijke ventilatie gemeten, dan worden de ventilatoren pas ingeschakeld. Deze draaien dus alleen wanneer het echt nodig is. Zo is er altijd voldoende verse lucht voor uw dieren met minimaal energieverbruik.

CentralFlow.jpg

Indien wetgeving de toepassing van een luchtwasser voorschrijft, dan kiest u voor het CentralFlow systeem voor centrale afzuiging. Alle lucht wordt via een centraal luchtkanaal afgezogen, waardoor het filteren van de uitgaande lucht mogelijk gemaakt wordt. Ook kunt u met het CentralFlow systeem zelf het emissiepunt van uw stal bepalen. 

EasyFlow

Kiest u voor een eenvoudig ventilatiesysteem waarbij het exact meten van de luchtverversing minder belangrijk is, dan sluit ons Easyflow systeem wellicht beter aan. Ook hiermee heeft u volledige controle over het klimaat in uw stal en bespaart u alsnog energie.

Klimaatregeling bij varkens grote afdelingen

Houdt u uw varkens in grote groepen of past u groepshuisvesting toe, dan biedt ons PowerFlow systeem de perfecte oplossing. Door de uitgekiende klimaatregeling is er een gelijkmatig klimaat in de gehele ruimte. Dit systeem zorgt onder alle omstandigheden voor een goed binnenklimaat, ongeacht de buitencondities. Energiebesparing, hoge uniformiteit en een verbeterde groei zijn de belangrijkste resultaten bij deze vorm van klimaatregeling bij varkens.

Vind het klimaatsysteem dat bij u past

Powerflow_minimum.jpg

Het begint met de juiste klimaatregelaar

Elk systeem vraagt om zijn eigen klimaatregelaar. De klimaatregelaars uit onze Lumina en Aura productlijnen bieden de juiste regelopties om het gewenste binnenklimaat te creëren. Intelligente regelingen zoals bijvoorbeeld de Optisec-regeling, zorgen voor een meer verfijnde klimaatregeling bij varkens.

Onze klimaatregelaars voor varkens

Lumina 20 en 21 klimaatregelaar

  • Volledige klimaatregeling voor maximaal 24 varkensafdelingen
  • EasyFeed voerregeling voor dosering en registratie van voer en water

Meer informatie over de Lumina 20/21

Aura 12 en 14 klimaatregelaar

  • Efficiënt in luchtverversing met de meest nauwkeurige debiet-meting
  • Efficiënte bediening spaart tijd en voorkomt fouten

Meer informatie over de Aura 12/14

Infinia Remote app voor champignons

Altijd en overal in contact

Bedien onze Lumina klimaatregelaars met gemak op afstand met onze Infinia Remote App op uw smartphone of tablet. U staat 24 uur per dag in verbinding met uw bedrijf en hebt toegang tot de meest actuele gegevens van uw klimaatregelaar. En is meteen ingrijpen nodig, dan kunt u op afstand de situatie verbeteren. De Infinia Remote App bespaart tijd, voorkomt fouten en verbetert de winstgevendheid.

Download de Infinia Remote App nu!


De juiste apparatuur maken uw klimaatregeling voor varkens compleet

Naast de klimaatregelaars biedt Fancom ook een compleet pakket van randapparatuur die uw klimaatinstallatie compleet maken. Alles wat u nodig heeft voor een zorgeloze werking van uw klimaatsysteem, van de binnenkomende lucht tot en met het wassen van de uitgaande lucht, inclusief verwarming en koeling. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze stalventilatoren. Al onze ventilatoren zijn energiezuinig, uitstekend regelbaar en garanderen een jarenlange betrouwbare werking. Of onze Fantura luchtinlaatsystemen die onder alle omstandigheden zorgen voor een constante en egale toevoer van verse lucht in de stal. 

Zoekt u advies over een klimaatregeling die past bij uw bedrijf?
Neem nu contact met ons op. Vul dit formulier rechts in.


Klimaatregeling bij varkens in de praktijk

Powerflow ventilatiesysteem voor Sunjin in Vietnam

Powerflow ventilatiesysteem voor Sunjin in Vietnam

Vietnam is een van de snelst ontwikkelde landen in Azië. Naast de economische groei, is ook de Vietnamese veehouderijsector sterk in beweging. Vietnam heeft 28 miljoen varkens en het aantal groeit nog...

Lees meer  

I-fans in Amerikaanse power-tunnel stal

I-fans in Amerikaanse power-tunnel stal

Onze Amerikaanse partner PigTek America heeft de Fancom I-fans succesvol geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. Een voorbeeld zijn deze vier stallen van JBS Pork in het zuiden van Ohio....

Lees meer