Lumina klimaatregelaar combineert slimme regelmogelijkheden met zeer eenvoudige bediening

Een goed geregeld klimaat in uw stal komt de groei en de gezondheid van uw dieren ten goede en bespaart u kosten voor voer, water en energie. Kies daarom voor een klimaatregelaar waarmee u het klimaat in de stal nauwkeurig af kunt stemmen op de behoefte van uw dieren. De Lumina klimaatregelaars blinken uit in kwaliteit en functionaliteit. Daarnaast zijn ze ook heel eenvoudig en overzichtelijk in gebruik.


Eenvoudige bediening

Overzicht en gemak zijn grote voordelen van de moderne Lumina klimaatregelaars van Fancom. De Lumina software kenmerkt zich door het gebruik van overzichtelijke iconen en kleuren, groen is oké, oranje vraagt om aandacht. Handige navigatieknoppen op het hoofdscherm geven rechtstreeks toegang tot de belangrijkste klimaatinformatie uit de stallen. Vanuit iedere pagina is het mogelijk om verder in te zoomen om meer details op te vragen. Instellingen kunnen eenvoudig aangepast worden en de kans op fouten is veel kleiner. Gebruikers krijgen beter inzicht in de klimaatprocessen in hun stallen en ze halen meer uit hun computers.

Lumina Touch Plus - Farm Overview
Lumina Touch Plus - Section
Infinia Remote app voor champignons

Altijd en overal in contact 

Alle Lumina klimaatregelaars hebben een handige Infinia Remote App waarmee u 24 uur per dag in verbinding staat met uw stallen, ook als u onderweg bent. Via een smartphone toont de app op een overzichtelijke wijze de belangrijkste en meest actuele gegevens van het bedrijf. Als er via de app onregelmatigheden te zien zijn in de stallen, kunnen deze vanuit elke plek ter wereld worden aangepast zodat de situatie meteen verbetert. Zo spaart de Remote App tijd, voorkomt fouten en verbetert de winstgevendheid.


Unieke regelingen voor de beste dierprestaties 

De Lumina klimaat computers van Fancom hebben een aantal unieke regelingen die onder alle omstandigheden zorgen voor een optimaal klimaat voor alle dieren in de stal. Extreme weersomstandigheden en sterk wisselende dag- en nachttemperaturen hebben géén invloed op het klimaat in uw stal. Deze regelingen zijn standaard features in de software en kan u als gebruiker naar wens activeren. 

Bekijk hieronder welke unieke regelingen de Lumina regelaars van Fancom u nog meer te bieden hebben: 

De Optisec-regeling, kiest aan de hand van slechts één instelling helemaal automatisch de meest optimale instellingen voor verwarming en ventilatie kiest. Zo voorkomt u dat u onnodig warmte uit de stal ventileert en houdt uw stookkosten in de hand.

De slimme MicroControl-regeling zorgt voor een goede start voor de dieren door het nog verder optimaliseren van de minimum ventilatie

De DesertControl-regeling zorgt er automatisch voor dat ook bij minimum ventilatie de lucht gekoeld de stal binnen komt en voorkomt hittestress bij jonge dieren.

De Humitemp-regeling houdt rekening met de vochtigheid in de stal en berekent altijd de combinatie van vocht en temperatuur (humidex index) en neemt dit als basis voor een optimale ventilatiestand. Dit zorgt er automatisch voor dat bij een hoge buitentemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, de ventilatie nog eens extra gaat toenemen om hittestress bij de dieren te voorkomen.


Een regelaar voor iedere stal

Een klimaatregelaar van Lumina kan worden toegepast in alle soorten klimaatsystemen in varkensstallen en pluimveebedrijven. Zo is er voor iedere stal een passende oplossing.

Lumina 37 en 38 klimaatregelaars voor pluimveestallen

  • Uitgebreide klimaatregeling, tot 8 zones
  • Dosering en registratie van voer en water
  • Uitgebreide lichtregeling

Lees meer over de Lumina 37 en 38

Lumina 17 klimaatregelaar voor grote varkensafdelingen

  • Volledige klimaatregeling voor grote varkensafdelingen
  • EasyFeed voerregeling voor dosering en registratie van voer en water

Lees meer over de Lumina 17

Lumina 20 en 21 klimaatregelaar voor varkensstallen

  • Volledige klimaatregeling voor maximaal 24 varkensafdelingen
  • EasyFeed voerregeling voor dosering en registratie van voer en water

Lees meer over Lumina 20 en 21