Verwarming vleeskuikenstal

Verlaag stookkosten met de Fancom Optisec-regeling

Lees meer

In een goed geregeld klimaat presteren uw dieren optimaal. Daarom zorgt het ventilatiesysteem automatisch voor de optimale omgevingstemperatuur voor de dieren waarbij ze zich nauwelijks aan hoeven te passen om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. In dit temperatuurbereik kunnen ze de maximale biologische prestaties leveren.

Optisec maakt ventilatieinstellingen eenvoudig

De binnentemperatuur van de stal is de basis voor de regeling van het ventilatiesysteem. Als het te warm wordt in de stal, gaat de klimaatcomputer meer ventileren om de temperatuur te verlagen. Als het te koud wordt slaat de verwarming aan om de omgeving te verwarmen. In de praktijk is het echter niet zo eenvoudig. U moet diverse instellingen doen voor een juiste balans tussen ventilatie en verwarming zodat u bijvoorbeeld niet onnodig warmte uit de stal ventileert. 

Als u dan ook nog rekening wil houden met veranderende buitencondities kan het instellen van uw ventilatiesysteem een hele puzzel zijn. Dat geldt niet voor de Fancom Lumina klimaatcomputers. Die hebben namelijk een ingebouwde Optisec-regeling, die aan de hand van slechts één instelling helemaal automatisch de meest optimale instellingen voor verwarming en ventilatie kiest.

Activeer Optisec voor minimale stookkosten

De regelcomputer maakt gebruik van een zogenaamde neutrale zone, dat is het bereik waarin minimaal geventileerd wordt en niet wordt verwarmd. Dit is de meest energiezuinige situatie. Als de Optisec-regeling actief is, hoeft de gebruiker alleen de gewenste staltemperatuur in te stellen. De computer kiest automatisch de juiste instelling voor de momenten dat verwarming of ventilatie moet starten en zorgt ervoor dat de ventilatieregeling zoveel mogelijk midden in de energiezuinige neutrale zone blijft. En bij veranderende stalcondities of dierbehoeften past het systeem de neutrale zone automatisch aan. Zo weet de gebruiker zeker dat hij nooit onnodig te veel ventileert of verwarmt en kan hij vertrouwen op gegarandeerd minimale stookkosten. Ongeacht de buitencondities en onafhankelijk van de leeftijd van de dieren!

Activeer vandaag nog uw Optisec-regeling

De Optisec-regeling is een standaard optie in de Fancom klimaatcomputers:

  • Lumina 20 en Lumina 21 klimaatcomputers voor varkens
  • Lumina 35, 36, 37 en 38 klimaatcomputers voor pluimvee

Vraag vandaag nog uw installateur om Optisec in uw klimaatcomputer te activeren. Zo profiteert u meteen van minimale stookkosten met slechts één instelling!

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.