Voorkom hittestress met padkoeling

Lees meer

Met padkoeling verbeteren wij de leefomstandigheden in uw stal. Bij hoge buitentemperaturen neemt de kans op hittestress in de stal toe. Hittestress ontstaat als een dier door hoge temperaturen en luchtvochtigheid niet meer in staat is zijn lichaamstemperatuur te regelen. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van de dieren. Padkoeling biedt uitstekende mogelijkheden om de dieren in hun comfortzone te houden en hittestress te voorkomen. Zodat uw dieren zich onder alle omstandigheden prima op hun gemak voelen en blijven groeien, zelfs bij volledige bezetting en extreem hoge buitentemperaturen.

Hoe werkt padkoeling van Fancom?

Het systeem van padkoeling werkt door het verdampen van water in de warme buitenlucht. De inkomende lucht stroomt door een nat gehouden kunststof pakket dat vóór de luchtinlaat is geplaatst. Een buis boven de pad zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water zodat de hele koelpad nat wordt. Het water dat door de koelpad loopt, zal deels verdampen. Bij het verdampingsproces wordt warmte aan de lucht onttrokken waardoor de temperatuur afneemt. Onderin wordt het water in een goot opgevangen en hergebruikt.

Het systeem voor padkoeling kan eenvoudig toegepast worden in de Fancom klimaatsystemen voor varkens- en kippenstallen.

Staloverzicht padkoeling luchtstroom - Fancom.jpg
Pad cooling graph.jpg

Regelbare koelcapaciteit maakt Fancom Greenline padkoeling uniek

De pad beschikt over een groot kunststof koelpakket (FCP-150) met een groot verdampingsgedeelte van fijn gemaasd polypropyleen, evenals een speciale deflector en ‘Fancom regelaar’. Hierdoor ontstaat een goede waterverdeling en de beschikbare koelcapaciteit wordt daarom volledig benut. 

Unieke eigenschap van de Greenline padkoeling is de regelbare koelcapaciteit. Door het variëren van de waterhoeveelheid kan de koeling nauwkeurig afgestemd wordt op de behoefte van de dieren.  Er is geen sprake van temperatuurschommelingen. Een groot voordeel ten opzichte van bestaande padkoelsystemen die alleen aan/uit of modulerend aangestuurd kunnen worden.

Lange levensduur

Alle onderdelen zijn gemaakt van UV-bestendig PVC of RVS.  Het kunststof koelpakket kan daarom eenvoudig worden schoongespoten met een hogedrukreiniger. Regelmatig schoonspuiten voorkomt algengroei, bevordert de hygiëne en bovendien zorgt een schone pad ervoor dat de koelcapaciteit niet afneemt. Onze kunststof pads gaan tot wel vijf keer langer mee dan de reguliere papieren koelpads.

Pad cooling - Fancom.jpg

Eenvoudige installatie

De padkoeling van Fancom is beschikbaar in afmetingen van 6 tot 24 meter met capaciteiten van 55.000 tot 220.000 m3/h. De basisset van 6 meter wordt geleverd met pomp-unit, koppelingen, leidingen en toebehoren. De mogelijkheid bestaat om het systeem te verlengen met een uitbreidingsset, zodat de gewenste koelcapaciteit kan worden bereikt. Een extra watertank is met onze padkoeling niet nodig. Het water circuleert namelijk door het systeem en wordt opgevangen in een waterreservoir dat standaard wordt bijgeleverd. Speciale klemprofielen zorgen ten slotte voor een eenvoudige en snelle montage.

Waarom een padkoeling systeem van Fancom?

De Greenline padkoeling is onderdeel van Fancom’s iFarming stalsysteem dat uw bedrijf en uw veestapel in topconditie houdt. Dit systeem verbindt al uw stalprocessen en laat ze feilloos met elkaar samenwerken. Het resultaat is een duurzame en winstgevende productie! Bent u benieuwd naar andere innovaties binnen de wereld van intensieve veehouderij? Klik hier.

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.