Lumina klimaatregelaar combineert slimme regelmogelijkheden met zeer eenvoudige bediening

Lees meer

Een goed geregeld klimaat in uw stal komt de groei en de gezondheid van uw dieren ten goede en bespaart u kosten voor voer, water en energie. Kies daarom voor een klimaatregelaar waarmee u het klimaat in de stal nauwkeurig af kunt stemmen op de behoefte van uw dieren. De Lumina klimaatregelaars blinken uit in kwaliteit en functionaliteit. Daarnaast zijn ze ook heel eenvoudig en overzichtelijk in gebruik.

Eenvoudige bediening

Overzicht en gemak zijn grote voordelen van de moderne Lumina klimaatregelaars van Fancom. De Lumina software kenmerkt zich door het gebruik van overzichtelijke iconen en kleuren, groen is oké, oranje vraagt om aandacht. Handige navigatieknoppen op het hoofdscherm geven rechtstreeks toegang tot de belangrijkste klimaatinformatie uit de stallen. Vanuit iedere pagina is het mogelijk om verder in te zoomen om meer details op te vragen. Instellingen kunnen eenvoudig aangepast worden en de kans op fouten is veel kleiner. Gebruikers krijgen beter inzicht in de klimaatprocessen in hun stallen en ze halen meer uit hun computers.

Lumina Toch Plus - Farm Overview.jpg
Lumina Touch Plus - Section.jpg
Infinia Remote app for mushrooms.jpg

Altijd en overal in contact 

Alle Lumina klimaatregelaars hebben een handige Infinia Remote Appwaarmee u 24 uur per dag in verbinding staat met uw stallen, ook als u onderweg bent. Via een smartphone toont de app op een overzichtelijke wijze de belangrijkste en meest actuele gegevens van het bedrijf. Als er via de app onregelmatigheden te zien zijn in de stallen, kunnen deze vanuit elke plek ter wereld worden aangepast zodat de situatie meteen verbetert. Zo spaart de Remote App tijd, voorkomt fouten en verbetert de winstgevendheid.

Verbeterde lichtregeling voor pluimveecomputers

De Lumina's 36/38 en 38H beschikken nu over een verbeterde lichtregeling. Het vergroten van het aantal klokken, die tevens zijn verbeterd, zorgen ervoor dat ieder lichtschema kan worden ingesteld. Hierdoor wordt een natuurlijk dag- en nachtritme gecreëerd voor de staldieren. Zo is licht van groot belang voor legkippen. De blootstelling aan licht bepaalt namelijk wanneer de legkippen in productie komen. Het dimmen van het licht draagt vervolgens bij aan het rustig op stok gaan door de kippen. Met lichtregeling bereikt u onder andere de volgende voordelen:

 • Betere kwaliteit en minder verlies van eieren.
 • Meer invloed op de groei van het pluimvee.
 • Meer gebruiksgemak met de intelligente lichtknop.

De verbetering maakt elk gewenst lichtscenario mogelijk in de stal. Neem gerust contact op voor vragen of meer informatie!

Whitepaper: betere dierprestaties met lichtregeling

lumina 38 klimaatregelaar lichtblok.jpg

De best mogelijke dierprestaties

Jos Nelissen, eigenaar van 'Nelissen Pluimvee'  heeft als doel om in de top 10 te komen qua dierprestaties. Jos heeft het bedrijf overgenomen van zijn ouders in 1990 en beschikt inmiddels over 4 stallen met in totaal 130.000 legkippen. Het welzijn van de legkippen zijn van groot belang voor Jos. Hij is dan ook erg blij met de nieuwe lichtregeling van de Fancom klimaatcomputer, aangezien dit perfect kan worden afgestemd op de behoefte van de staldieren. Jos Nelissen:

"Wij kunnen het klimaat in de stal onder alle omstandigheden perfect managen en dat zie je terug bij de dieren. Onze dieren voelen zich prettig en daardoor presteren ze beter”.

Lumina 37 en 38 klimaatregelaars voor pluimveestallen

 • Uitgebreide klimaatregeling, tot 8 zones
 • Dosering en registratie van voer en water
 • Uitgebreide lichtregeling

Lees meer over de Lumina 37 en 38

young-broilers.jpg

Unieke regelingen voor de beste dierprestaties 

De Lumina klimaat computers van Fancom hebben een aantal unieke regelingen die onder alle omstandigheden zorgen voor een optimaal klimaat voor alle dieren in de stal. Extreme weersomstandigheden en sterk wisselende dag- en nachttemperaturen hebben géén invloed op het klimaat in uw stal. Deze regelingen zijn standaard features in de software en kan u als gebruiker naar wens activeren. 

Bekijk hieronder welke unieke regelingen de Lumina regelaars van Fancom u nog meer te bieden hebben: 

De Optisec-regeling, kiest aan de hand van slechts één instelling helemaal automatisch de meest optimale instellingen voor verwarming en ventilatie kiest. Zo voorkomt u dat u onnodig warmte uit de stal ventileert en houdt uw stookkosten in de hand.

De slimme MicroControl-regeling zorgt voor een goede start voor de dieren door het nog verder optimaliseren van de minimum ventilatie

De DesertControl-regeling zorgt er automatisch voor dat ook bij minimum ventilatie de lucht gekoeld de stal binnen komt en voorkomt hittestress bij jonge dieren.

De Humitemp-regeling houdt rekening met de vochtigheid in de stal en berekent altijd de combinatie van vocht en temperatuur (humidex index) en neemt dit als basis voor een optimale ventilatiestand. Dit zorgt er automatisch voor dat bij een hoge buitentemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, de ventilatie nog eens extra gaat toenemen om hittestress bij de dieren te voorkomen.

Klimaatregelaar voor varkens

We vinden het van belang dat zowel pluimvee als varkens optimaal gedijen in de stal. Daarom beschikken we over Lumina klimaatsystemen voor beide staldieren. Ook varkenshouders kunnen dus kostenbesparend te werk gaan door op een efficiënte manier te bezuinigen op:

 • Voer
 • Water
 • Energie
vleesvarken-istock-465130181.jpg

Lumina 17  voor grote varkensafdelingen

 • Volledige klimaatregeling voor grote varkensafdelingen
 • EasyFeed voerregeling voor dosering en registratie van voer en water

Lees meer over de Lumina 17

Lumina 20 en 21 voor varkensstallen

 • Volledige klimaatregeling voor maximaal 24 varkensafdelingen
 • EasyFeed voerregeling voor dosering en registratie van voer en water

Lees meer over de Lumina 20 en 21

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.