Lumina Touch+ in schakelkast

Klimaatcomputer Fancom voor de beste resultaten in varkens- of pluimveestallen

Lees meer

“Het beste wat we in onze stal hebben is de apparatuur van Fancom”

Aldus Ed Warner een pluimveehouder met meer dan 500.000 dieren. “De Fancom apparatuur zorgt voor uitstekende prestaties en een geweldig overzicht. Op ieder moment van de dag hebben we inzicht in de resultaten in onze stallen. Bij de bouw van onze eerste twee complexen hebben we alle beschikbare systemen uitgebreid bekeken en vergeleken. De apparatuur van Fancom kwam als beste uit de bus én hun service en betrouwbaarheid van de geleverde systemen en apparatuur zijn zeer goed. Vandaar dat we bij de bouw van onze 3e en 4e pluimveehouderijen meteen contact opgenomen hebben met Fancom en JF McKenna om alles te regelen. Hun aanpak ontzorgt ons echt en laat ons doen waar we goed in zijn.” Bekijk hier de film met Ed Warner.

Wat is een klimaatcomputer?

Op een klimaatcomputer worden alle meetgegevens van uw kassen of stallen verzameld. Zo kunt u altijd inzien wat de status is van het klimaat en de onderdelen die daarbij horen. Denk aan de temperatuur, de luchtvochtigheid, maar ook de aanwezigheid van andere stofjes zoals ammoniak, stof en zelfs geluid. Daarnaast reguleert een klimaatcomputer de centrale afzuiging.

Lumina 21 & Infinia Remote App

Hoe werkt een klimaatcomputer?

Een klimaatcomputer geeft constant actuele en betrouwbare informatie over uw stallen. De duidelijke schermen presenteren de data overzichtelijk. Zo begrijpt u als veehouder de data niet alleen, maar ook uw dierenverzorgers of andere medewerkers. In één oogopslag is te zien hoe uw stal ervoor staat. Dat kan erg nuttig zijn wanneer u even niet in de buurt bent maar toch inzicht hebt in de data.

Niet alleen voor klimaatbeheersing zijn systemen verkrijgbaar, maar ook voor andere onderdelen in uw stal. Zoals bijvoorbeeld voer- en weegcomputers. Deze regelcomputers kunnen gekoppeld worden, waardoor u een overzichtelijk beeld heeft van alle onderdelen binnen uw stal.

Benieuwd welke klimaatregelaar wij adviseren voor uw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op en we leggen het u vrijblijvend uit!

lumina-switch-box-inoxnorma.jpg

Voor wie zijn klimaatcomputers?

In data gedreven industrieën zoals de varkenshouderij, pluimveehouderij en telers van champignons zijn data van enorm groot belang. Deze geven u alle informatie die u nodig heeft.

Als u een ondernemer in de agrarische branche bent die graag vooruitdenkt, kunnen klimaatcomputers iets voor u zijn. De klimaatcomputers van Fancom zijn speciaal ontwikkeld voor varkenshouders, leghennen houders en telers van vleeskuikens & champignons. Valt u binnen één van deze groepen? Neem dan eens contact op! We geven u graag een persoonlijk advies.

Welke soorten klimaatcomputers zijn er?

Lumina 20-21 klimaatregelaars voor varkensstallen

Met de Lumina 20 – 21 kunt u 8 tot 24 varkensafdelingen beheren. Één Lumina 20 of 21 klimaatregelaar is voldoende voor een intelligente, nauwkeurige en energiezuinige klimaatregeling in alle afdelingen. Onze klanten waarderen de eenvoudige bediening, het grote aantal functies en het accurate overzicht op ieder moment van de dag.

Lees hier meer over de Lumina 20 en 21

Lumina 17 klimaatregelaar voor grote afdelingen in varkensbedrijven

Dankzij de Lumina 17 -een klimaatcomputer speciaal voor grote afdelingen- is er een geleidelijk klimaatverloop van minimum tot maximum, zonder temperatuurschommelingen én automatische compenstatie van buitencondities. Maar de Lumina 17 heeft veel meer functionaliteiten: aansturen van de voerinstallatie met vulsysteem en registratie van het voerverbruik behoren tot de mogelijkheid.

Lees hier meer over de Lumina 17

Lumina 37 en 38 klimaatregelaars voor pluimveestallen

De lumina 37 en 38 maken het eenvoudig voor pluimveebedrijven om het optimale klimaat te creëren voor uw dieren en te besparen op energiekosten. Daarnaast kunt u met deze stalcomputers ook uw voer- en waterverbruik registreren en doseren en dankzij de lichtsturing kunt u de optimale dag- en nachtcondities simuleren. 

Lees hier meer over de Lumina 37 en 38

Waarom een klimaatcomputer van Fancom?

Fancom is wereldwijd toonaangevend in het verbeteren van stalprocessen. Dit geldt voor varkenshouders, pluimveehouders en champignontelers. Door slimme systemen voor computers te ontwikkelen die o.a. het klimaat beheersen van stallen, dragen we bij aan een beter bedrijfsresultaat voor u. Mede door een betere leefomgeving van uw dieren.

Onze toekomstgerichtheid en constante drive voor innovatie maakt Fancom een partner voor de toekomst. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op! Wij helpen u graag.

Lees ook eens meer over:

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.