Gezonde dieren met het Fantura luchtinlaatsysteem

Lees meer

Fancom biedt een uniek Fantura luchtinlaatsysteem dat zich onderscheidt door de speciale vorm van de klep die de binnenkomende lucht bundelt voor een betere worp en onder alle omstandigheden zorgt voor een constante en egale toevoer van verse lucht in de stal. Er valt geen koude lucht meer op uw dieren, uw dieren blijven gezond, groeien beter en de gelijkmatige groeicondities verbeteren de uniformiteit. Het Fantura luchtinlaatsysteem kent 3 toepassingsvormen, een wandventiel, een plafondventiel en een lamellenventiel. Daarnaast bevat het systeem een intelligente aandrijfmotor en een slimme regelcomputer.

Ook bij minimum ventilatie verse lucht in de hele stal dankzij Fantura

Bij een traditioneel luchtinlaat ontstaat bij minimum ventilatie een lange smalle opening. Hierdoor heeft de koude binnenkomende lucht te weinig massa waardoor de lucht in snelheid afneemt en op de dieren valt. Een speciale jetstream van het Fantura luchtinlaatventiel verandert de vorm van de inlaatopening in een compacte, rechthoekige opening. De inkomende lucht wordt gebundeld en heeft daardoor een betere worp. Zo profiteren alle dieren in de stal van voldoende verse lucht.

fantura-wall-inlet-400x400.jpg

Fantura wandventiel

De wandventielen worden ingebouwd in de zijgevel van varkens- en kippenstallen. De binnenkomende lucht wordt naar de nok van de stal gestuurd. Hier mengt de lucht zich met de warme lucht in de stal. De aerodynamische behuizing is voorzien van een instroomrand die de luchtweerstand vermindert. In combinatie met de jetstream levert het Fantura luchtinlaatventiel 30% meer capaciteit. Dat betekent dat u kunt besparen op het aantal luchtinlaatventielen. Ook heeft dat een positief effect op uw energieverbruik.

Download de Fantura brochure

fantura-ceiling-inlet-400x400.jpg

Fantura plafondventiel

Het plafondventiel is speciaal voor bredere stallen met een verlaagd plafond en maakt een voorbehandeling van de binnenkomende lucht mogelijk. Er is een enkele en een dubbele uitvoering beschikbaar. De speciale V-vorm van de klep zorgt voor een krachtige uitstroming van de verse lucht die tot een capaciteit van maar liefst 80% horizontaal langs het plafond stroomt. Deze vorm is uniek en er is geen ander plafondventiel dat deze resultaten kan evenaren. De lucht kan zich beter mengen met de lucht in de stal om klimaatschommelingen te voorkomen.

Download de Fantura brochure

fantura-sliding-inlet-400x400.jpg

Fantura lamellenventiel

Het lamellenventiel is speciaal voor stallen met legnesten, kooien of andere obstakels die de luchtstroom kunnen verstoren. Om obstakels in de stal te ontwijken kan de gebruiker de richting van de inkomende lucht sturen aan de hand van een viertal lamellen die onafhankelijk van elkaar in een bepaalde stand kunnen worden gezet. De capaciteit van het ventiel wordt geregeld met een verticaal bewegende plaat.

Download de Fantura brochure

tunnel inlaat vrijstaand.png

Fantura tunnelinlaat

De Fantura tunnelinlaat is uniek door de speciale manier van openen. De panelen schuiven van boven naar beneden over elkaar. Zo opent de klep geleidelijk en neemt de ventilatiestroom in de stal langzaam toe. De geleidelijke opening, gecombineerd met de unieke vorm van de klep maakt de tunnelinlaat ook geschikt voor minimum ventilatie. De robuuste uitvoering en de hoge luchtcapaciteit zorgen voor een jarenlange zorgeloze werking.

Download de Fantura brochure

Unieke eigenschappen van Fantura luchtinlaatsystemen

De Fantura luchtinlaten hebben een aantal unieke eigenschappen voor een praktische toepassing.

  • Vormvaste en slijtvaste afdichting voor jarenlange betrouwbare luchtbeheersing
  • Aerodynamische behuizing verhoogt de capaciteit en verbetert de luchtstroom
  • Gemaakt van polyurethaan met hoge isolatiewaarde en extra sterke buitenkant
fantura jet stream.jpg

Gezondere dieren dankzij Fancom’s Fantura luchtinlaatsystemen

Fancom heeft een passend Fantura luchtinlaatsysteem voor iedere stal. Uw dieren hebben onder alle omstandigheden voldoende verse lucht dankzij een onverstoorbare luchtinstroom. Zo blijven uw dieren tevreden, gezond en ontwikkelen ze zich makkelijker, sneller en beter.

Uw resultaat is een stabieler, veiliger, gezonder en dus waardevoller eindproduct.

Lees meer over:

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Fantura luchtinlaatsystemen?

Neem gerust eens contact op met één van onze adviseurs of distributeurs.

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.