Grip op uw groei met een slim farm management system

Lees meer

Als agrarisch ondernemer heeft u behoefte aan een slim farm management system om de touwtjes van uw bedrijf stevig in handen te houden. De agrarische markt verandert sneller dan ooit. Stijgende kosten voor voer en energie zetten uw rendement steeds meer onder druk. Bovendien eist de markt dat u duurzaam en verantwoord produceert. Tegelijkertijd worden bedrijven groter en spreiden ze zich over meerdere locaties. Toch wilt u de processen in uw stal van dag tot dag kunnen controleren, ongeacht de grootte van uw bedrijf: Zijn de dieren goed gezond? Hoe kan ik het medicijngebruik terugbrengen? Hoe staat het met het voer- en waterverbruik? Groeien de dieren volgens verwachting of moet ik mijn afleverplanning aanpassen? Allemaal zaken waar een farm management system u bij kan helpen.

infinia-visual-farm.jpg
lumina-switch-box-inoxnorma.jpg

Totale stalbeheersing

Inzicht in de processen in de stal is onmisbaar als u streeft naar een optimaal rendement met gezonde dieren en een minimale milieubelasting. Daarom is het zo belangrijk om altijd precies te weten wat er in uw stallen leeft, ook op momenten dat u zelf niet aanwezig bent. 

Fancom is de partner die u de middelen biedt voor een efficiënte dagelijkse leiding over uw bedrijf. Dat doen we met onze farm management systemen. Dit begint in uw stallen met een slimme combinatie van een energiezuinig klimaatsysteem, een uitgekiend voersysteem én een biometriesysteem dat heel nauwkeurig het diergedrag en productieproces observeert. Deze farm management systemen zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen één geheel. Zo profiteert u als ondernemer altijd van optimale groeiomstandigheden voor uw dieren. 

Profiteer van het gemak van een perfect overzicht

Deze automatiseringssystemen in uw stal zijn een bron van gegevens over de omgeving van uw dieren, hun voer- en wateropname en hun gedrag. Door deze informatie uit de procescomputers te koppelen met een managementsysteem en overzichtelijk weer te geven in duidelijke grafieken en overzichten, krijgt u veel meer inzicht in de prestaties van uw dieren. U kunt uw stallen met elkaar vergelijken en afwijkingen worden snel zichtbaar, zodat u tijdig kunt ingrijpen. Het resultaat is een perfect overzicht van uw bedrijf en inzicht in de productiekosten. U hoeft niets meer aan het toeval over te laten.

veilige-investering-relaxed-farmer.jpg
infinia remote app poultry.jpg

Bediening op afstand via uw mobiele telefoon

FarmManager is het speciale farm management system van Fancom dat uw Fancom regelcomputers automatisch met uw PC verbindt, zodat u de computers op afstand kunt bekijken en besturen. FarmManager bewaart alle gegevens uit de procescomputers en presenteert ze in duidelijke overzichten en grafieken. Vanuit elke plek ter wereld kunt u de situatie in uw stal controleren. U kunt op afstand de looptijden van ventilatie, verwarming en verlichting bekijken, periodiek onderhoud plannen, voorraden controleren en mutaties bijwerken. Als het nodig is, kunt u eenvoudig op afstand de regelcomputers bijstellen om het proces in de stal te verbeteren. Met onze handige Infinia Remote App kan dat zelfs met uw mobiele telefoon. Dit bespaart tijd en verlicht uw dagelijkse werkzaamheden. 

Vergelijken en analyseren om het proces te verbeteren

Met de speciale FarmManagerFor uitbreiding kunt u de actuele informatie uit uw stallen vergelijken met de kengetallen volgens de norm, met het bedrijfsgemiddelde, het gemiddelde van de groep of met eerdere productieronden. In een overzichtelijk ‘dashboard’ worden afwijkingen van de belangrijkste gegevens van uw stallen (zoals groei, voer- en wateropname en activiteit) in één oogopslag zichtbaar. De uitgebreide analysemogelijkheden van het programma geven u inzicht in het productieproces en geven een antwoord op de vraag: “Waarom doet de ene stal het beter dan de andere?”. Dit inzicht helpt u bij een gezonde, gerichte sturing van de groei, waarbij u blijvend de effectiviteit van uw productierondes verbetert. 

Efficiënt productieproces

Een slim farm management system neemt u veel werk uit handen door automatisch handige overzichten samen te stellen. U regelt moeiteloos een doelmatige voerproductie en een efficiënte logistieke planning van de voerleveranties. Ook krijgt u inzicht in het groeiproces in alle stallen en weet u al in een vroeg stadium wanneer nieuwe dieren geleverd moeten worden. Zo kunt u een efficiëntere slachtplanning maken om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten. Het totale productieproces wordt zo voortdurend efficiënter. 

Fancom, uw partner in farm management systemen

Als u kiest voor een farm management system van Fancom, kiest u voor een langdurige samenwerking met als doel uw bedrijfsvoering naar een hoger plan te tillen. Wij verzorgen ook passende trainingen voor al uw medewerkers en ook na inbedrijfname blijven we beschikbaar voor advies. Met een heldere visie op uw vak en een voortdurende drang naar vernieuwing houden wij onze systemen en uw bedrijfsvoering continu up-to-date. Wij denken met u mee over uw bedrijfsprocessen en helpen u kosten te besparen en rendement te verbeteren. Maar tegelijkertijd ook het dierwelzijn en duurzaamheid te optimaliseren en te voldoen aan de eisen voor een license to produce. En worden er overmorgen andere eisen gesteld? Dan signaleren we die samen met u en handelen er naar. Forward thinking noemen we dat. Een belofte die we kunnen waarmaken omdat we koplopers zijn in onze branche. 

De voordelen van een slim farm management system

  • Bediening op afstand spaart tijd, verlicht de dagelijkse werkzaamheden en bevordert de hygiëne.
  • Duidelijke overzichten, per stal of van het hele bedrijf,  geven inzicht in de productiekosten en de technische resultaten.
  • Het vroegtijdig opsporen van afwijkingen helpen u een gezonde groei van uw dieren te realiseren.
  • Helpt bij een gezonde groeisturing met minder zieke dieren, minder uitval, minder medicijnkosten.
  • U kunt makkelijk stallen met elkaar vergelijken.
  • Overzichtelijke data helpen u bij het uitwisselen van informatie met bedrijfsadviseurs, dierenartsen en voerleveranciers.
  • Maakt een efficiënte planning mogelijk van  slachtdata en voerleveranties, gebaseerd op actuele prestaties.

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.