Venky's - I-fan 52"

I-fan - Energiezuinige stalventilatoren

Lees meer

Fancom levert een serie stalventilatoren die heel goed bestand zijn tegen de agressieve bestanddelen in de stallucht. Al onze ventilatoren zijn energiezuinig, uitstekend regelbaar en betrouwbaar. Uitblinker in energiezuinigheid is de I-fan, een borstelloze gelijkstroom ventilator. De I-fan is beschikbaar in diameters van 35 tot 92 cm, als wandventilator, modulaire ventilator en als inbouw-ventilator. Krachtpatser in de serie is de 52 inch direct aangedreven I-fan met een maximale capaciteit van ruim 58000 m3/h. de I-fan is bovendien eenvoudig aan te sluiten met handige aansluitbox, afgeschermde kabels zijn niet nodig.

Energiezuinig

I-fans maken gebruik van de intelligente EC (gelijkstroom) technologie. De interne elektronische regeling zorgt ervoor dat de ventilator in alle omstandigheden op de meest optimale stand draait. De luchthoeveelheid wordt geregeld door een traploze aansturing van 0-10V. Voor dezelfde luchthoeveelheid gebruiken EC-motoren veel minder energie dan standaard AC-motoren. Niet alleen bij volle belasting, maar vooral ook bij mindere belasting. Bovendien produceren de I-fans veel minder warmte en laten daarmee veel minder energie verloren gaan.

Met toepassing van de I-fan in de Fancom ventilatiesystemen zijn energiebesparingen van 75% te behalen. Ook vergeleken met de tot nu toe energiezuinige systemen waarbij frequentieregelaars worden gebruikt is een energiebesparing tot 20% haalbaar. De extra investering kan daarom snel, wel binnen één tot twee jaar, worden terugverdiend.

poultry house inside - JF McKenna.jpg
I-fan-in-side-wall-with-air-inlets.JPG

Uitstekend regelbaar

Interne elektronica regelt het toerental van de ventilator en maakt een externe triac of frequentieregelaar overbodig. De motor controleert continue het toerental en corrigeert automatisch. De I-fans van Fancom zijn niet alleen bijzonder energiezuinig maar hebben ook een uiterst stabiele motor die zich heel ver terug laat regelen, tot wel 25%, afhankelijk van de tegendrukken. Ook dan levert deze motor een gegarandeerd debiet en compenseert zichzelf automatisch bij bijvoorbeeld windinvloeden. Het resultaat is een heel constante luchtstroom zonder nadelige gevolgen van windinvloeden.

Slimme aansturing voor extra energiebesparing

Op deze manier kunnen we slim gebruik maken van het feit dat de I-fans bij een lager toerental veel zuiniger zijn. Zo verbruikt een ventilator die op vol vermogen draait, wel vier keer meer energie, dan een ventilator die op half vermogen draait. Voor een efficiënt gebruik is het dus belangrijk dat we zoveel mogelijk voorkomen dat de bijgeschakelde ventilatoren op vol vermogen draaien! Dat doen we door bij een toenemende ventilatiebehoefte, meerdere ventilatoren op het meest ideale toerental bij te laten schakelen. Uw installateur legt de meest efficiënte combinatie van beschikbare ventilatoren vast in de combitabel van uw Fancom klimaatcomputer.

Betrouwbaar

De I-fans zijn heel goed bestand tegen agressieve bestanddelen in de stallucht. Fancom energiezuinige stalventilatoren hebben een aluminium motorhuis, kunststof of gecoate stalen randen en kunststof waaiers. Een uitgekiende asafdichting staat borg voor een lange en onderhoudsarme levensduur van de lagers. Ze hebben een IP66 classificatie wat borg staat voor een lange en probleemloze levensduur.

Automatische failsafe

Extra veiligheidsmaatregelen zorgen voor een betrouwbare luchtverversing in de stal. Met de automatische failsafe blijft de ventilator doordraaien op de laatste waarde indien het signaal van de klimaatcomputer wegvalt. Bij dreigende overbelasting of oververhitting corrigeert de ventilator zijn toerental, maar blijft altijd draaien. Zo is er onder alle omstandigheden verse lucht voor uw dieren.

Totale stalautomatisering ook inzetten in uw bedrijf?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Op zoek naar superieure stalomstandigheden?

Neem contact met ons op, samen bouwen we aan jouw toekomstbestendige stal.